Αθηναγόρας: Γιατί άλλαξε η ώρα της Ακολουθίας της Ανάστασης – Τι είπε για την παράταση στην ώρα κυκλοφορίας

Τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για τις Λειτουργίες του Πάσχα σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο μητροπολίτης Ίλιου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, εκπρόσωπος της ΔΙΣ, κκ. Αθηναγόρας.

“Ανάσταση στις 21.00, ναι, μας ακούγεται και σ’ εμάς περίεργο, όπως ακούστηκε περίεργο και περυσι να είναι κλειστές οι εκκλησίες και να μην έχουμε πιστούς μέσα στις εκκλησίες. Έχουμε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα ανθρώπους μέχρι και 100 άτομα ανάλογα με τη χωρητικότητα του ναού, και έξω έχουμε την περιφορά Επιταφίου έστω και τόσο σύντομα και χωρίς συνάντηση Επιταφίων και να κάνουμε και Ανάσταση έστω πιο νωρίς. Μάσκες και οι μέσα και οι έξω. Κατόπιν συμφωνίας θα είναι ανά 20 τμ έναςμ με ανώτατο όριο τους 100 ανάλογα με τη χωρητικότητα του ναού. Αλλά και αν ο ναός χωρά περισσότερους πάλι το ανώτατο όριο θα είναι 100. Δεν έχει ζητηθεί ανώτατο όριο για τους υπαίθριους χώρους αλλά στις ενορίες θα υπάρχουν όπως γίνεται στις υπαίθριες λειτουργίες αποστάσεις έως δύο μέτρα” υπογράμμισε ο κκ. Αθηναγόρας.

Για την Ανάσταση στις 21.00 είπε: “Για να μην αλλάξει η ώρα επιστροφής, επειδή θα δοθεί παράταση στην ώρα κυκλοφορίας στις 22.30 οπότε να έχουμε τον χρόνο και το Άγιο Φως να έχουμε, και τη Λειτουργία και να επιστρέψουν οι άνθρωποι μετά τη Θεία Κοινωνία ή αφού πάρουν το Φως στα σπίτια τους”.

Σχετικά με την ακολουθία του Επιταφίου ή της Σταυρώσεως σημείωσε: “Θα υπάρξουν αλλαγές στους χρόνους. Η Ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης θα ξεκινήσει στις 17.30. Είναι περίπου 3.30 ώρες η Ακολουθία, οπότε θα συστήσουμε στους ιερείς να είναι σύντομοι ώστε 20.30 με 21.00 παρά να έχουν τελειώσει. Όσον αφορά στην Ακολουθία του Επιταφίου μπορούμε να ξεκινήσουμε στις 18.00. Άλλωστε, μεγαλώνει η Ακολουθία λόγω της Περιφοράς, οπότε τώρα που θα γίνει γύρω από τον ναό, θα είναι συντομότερη η Ακολουθία” σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ