Δολοφονία Καραϊβάζ: Εξετάζονται σημάδια από δύο σφαίρες σε μπαλκόνι – Τι είπε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού

Νέο στοιχείο προέκυψε σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες δύο εκτελεστών, που του είχαν στήσει φονικό καρτέρι, υλοποιώντας ένα συμβόλαιο θανάτου, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μηχανή χαμηλού κυβισμού στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες κινείτο στην οδό Μουλόπουλου και όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ πάρκαρε το αυτοκίνητό του, έξω από ένα παρκάκι, άρχισαν να τον πυροβολούν. Συγκεκριμένα, ο συνεπιβάτης της μηχανής που ήταν και αυτός που άνοιξε πυρ κατά του δημοσιογράφου, πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει κατά του δημοσιογράφου. Γι’ αυτό και οι δύο πρώτες σφαίρες, φαίνεται ότι είναι πιθανόν να καρφώθηκαν στο μπαλκόνι και τον εξωτερικό τοίχο διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, σε μία πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και διαγώνια από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια, και αφού κατέβηκε από τη μηχανή, ο εκτελεστής προσέγγισε τον Γιώργο Καραϊβάζ και άρχισε να πυροβολεί εναντίον του και στο τέλος, όταν εκείνος είχε πια πέσει στο πεζοδρόμιο, τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι. Οι δράστες, φαίνεται πως στη συνέχεια διέφυγαν από την οδό Άννινου και μέσω της Γρανικού χάθηκαν στα στενά της περιοχής. Από εκείνο το σημείο, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους σχετικό οπτικό υλικό.

Στις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ, είναι εμφανή τα σημάδια στο μπαλκόνι και τον εξωτερικό τοίχο του διαμερίσματος, που πιθανόν προέρχονται από τις δύο σφαίρες. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού άκουσε έναν θόρυβο εκείνη τη στιγμή και θεώρησε ότι κάποιος έριξε πέτρες. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι της και κοιτώντας έξω, είδε τους τρεις υπαλλήλους του δήμου, και τους ρώτησε τι ακριβώς έχει συμβεί. Αυτοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της είπαν ότι κάποιος άνθρωπος κείτεται νεκρός σε κοντινή απόσταση. “Ήταν 2.15. Ήμουν στην κουζίνα. Ακούω έναν θόρυβο, σαν να πέφτει βράχος πάνω στον τοίχο. Τρόμαξα, δεν ξέρω τι έγινε. Εν τω μεταξύ έχω και έναν γάτο, που μπήκε μέσα τρέχοντας”, περιγράφει η γυναίκα. Στη συνέχεια εξήγησε ότι είδε τους κηπουρούς και αυτοί την ενημέρωσαν ότι “χτυπήθηκε ένας άνθρωπος”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν εντοπίσει αρκετές ομοιότητες μεταξύ της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και μία άλλης, που είχε γίνει στα Βόρεια Προάστια, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και σε σύσκεψη που έγινε χθες. Συνολικά, εξετάζουν τέσσερις ακόμη υποθέσεις δολοφονίας. Φαίνεται πάντως πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου, δεν ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό, αλλά είναι ή Έλληνες ή αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα. Και αυτό, γιατί θεωρούν ότι ο ηθικός αυτουργός δεν έπαιρνε το ρίσκο να φέρει εκτελεστές από το εξωτερικό, καθώς λόγω κορονοϊού οι έλεγχοι που γίνονται στα σύνορα είναι αυστηροί και καταγράφονται τα στοιχεία των ταξιδιωτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ