Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο… μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. δύο νέα ΒΙΝΤΕΟ – Πού στρέφονται οι έρευνες

Στο… μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει νέα βίντεο που φτάνουν στα χέρια της προκειμένου να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής που σόκαρε το πανελλήνιο. Ο γνωστός δημοσιογράφος έπεφτε νεκρός λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του και ενώ είχε επιστρέψει από τη δουλειά του, καθώς οι δράστες «άδειασαν» πάνω του 10 σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι. Σύμφωνα με το βίντεο του STAR, το σκουτεράκι, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, στις 14.01 την Παρασκευή πέρασε από την οδό Ερεχθείου, με αυξημένη ταχύτητα, κάτι που προκάλεσε εντύπωση στους περίοικους, αλλά χωρίς να μπορούν να φανταστούν τι θα επακολουθήσει. Λίγα λεπτά μετά βρέθηκαν στο παρκάκι όπου έστησαν το φονικό καρτέρι στον Γιώργο Καραϊβάζ.

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τη διαδρομή που μπορεί να ακολούθησε το μηχανάκι, εξετάζοντας εξονυχιστικά όλες τις κάμερες ασφαλείας από τους γύρω δρόμους. Ερευνούν επίσης και μαρτυρίες για την πιθανότητα οι δύο εκτελεστές να ειδοποιήθηκαν από συνεργούς τους, για την ώρα εμφάνισης του Γιώργου Καραϊβάζ στη γειτονιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το STAR, φέρονται να παραμόνευαν κινούμενοι επί ώρα με το μηχανάκι στην ευρύτερη περιοχή, για να μην προκαλέσουν υποψίες, περιμένοντας το σινιάλο που ίσως έγινε από ένα ζευγάρι πρόσωπα άγνωστα στη γειτονιά. Κατά τις πληροφορίες αυτόπτες μάρτυρες τους είδαν να στέκονται για αρκετά λεπτά απέναντι από το παρκάκι όπου στάθμευσε το αυτοκίνητό του ο άτυχος δημοσιογράφος. Ήταν στην οδό Σακελλαρίου ένα κατηφορικό δρομάκι και συνομιλούσαν. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η γυναίκα, που σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες φορούσε σκούφο στο κεφάλι και σκούρο σακάκι, έκανε μια τηλεφωνική κλήση και αμέσως μετά άρχισαν να κατηφορίζουν το μονόδρομο με τα πόδια.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, από το ίδιο στενό, ανέβηκε ανάποδα το σκούτερ με τους δύο δολοφόνους. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε ήδη εμφανιστεί στη γειτονιά και έψαχνε να παρκάρει. Οι αστυνομικοί ψάχνουν να δουν εάν υπήρξε συνομιλία μεταξύ δύο κινητών τηλεφώνων από την ίδια Κυψέλη Κινητής Τηλεφωνίας, εκείνη τη στιγμή της Παρασκευής, 14:10 το μεσημέρι. Εάν, δηλαδή, η άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε και ειδοποίησε τους εκτελεστές οι οποίοι κινούνταν με το μηχανάκι περίπου 300 μέτρα μακριά, ποια είναι αυτά τα τηλέφωνα και κυρίως σε ποιους ανήκουν. Είναι χαρακτηριστική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η περίπτωση μίας γυναίκας, η οποία ήταν από τα πρώτα άτομα που εντόπισε τον Γιώργο Καραϊβάζ να κείτεται νεκρός στο έδαφος. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κατέθεσε από την αρχή στους αστυνομικούς ότι στις αρχές Μαρτίου, είδε ένα ζευγάρι -έναν νεαρό άνδρα και μία γυναίκα- μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τα άτομα αυτά της φάνηκαν ύποπτα. Σήμερα, η γυναίκα αυτή έδωσε και νέα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα είδε.

Το ανθρωποκυνηγητό

Σε άλλο βίντεο που παρουσίασε το MEGA, φαίνεται το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δραστών από το σημείο που λίγο νωρίτερα πέρασε το σκούτερ με τους δράστες. Είναι λίγα μόνο λεπτά μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραβαϊζ. Η ώρα είναι 14.46. Η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό στα στενά γύρω από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου, προκειμένου να εντοπίσουν τους δολοφόνους του. Τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και οι έρευνες των Αρχών εξετάζουν τις πληροφορίες που υπάρχουν για το συμβόλαιο θανάτου το οποίο υλοποίησαν επαγγελματίες εκτελεστές. Η έρευνα των αξιωματικών του τμήματος ανθρωποκτονιών, έχει δύο κατευθύνσεις, από τη μία τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και από την άλλη των ηθικών που ζήτησαν την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ.

Κομβικό στοιχείο ο εντοπισμός του σκούτερ

Κομβικό σημείο για την πορεία των ερευνών της αστυνομίας εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πως αποτελεί ο εντοπισμός του μπλε σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Πόρτα-πόρτα οι αστυνομικοί αναζητούν κι οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι αστυνομικοί προς το παρόν, βγάζουν από το κάδρο των ερευνών μία γυναίκα που αρχικά είχε θεωρηθεί ότι είχε σχέση με τους εκτελεστές του δημοσιογράφου. Κι αυτό καθώς η γυναίκα που εμφανιζόταν σε βίντεο και καταθέσεις, αποδείχθηκε, τελικά, πως ήταν υπάλληλος του δήμου Αλίμου. Στο «μικροσκόπιο» και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, κυρίως των τριών υπαλλήλων του δήμου Αλίμου οι οποίοι βρισκόταν στο παρκάκι, κάνοντας κηπουρικές εργασίες, όπου δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά ο Γιώργος Καραϊβάζ, ενώ το κινητό τηλέφωνο, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το αυτοκίνητο του γνωστού δημοσιογράφου ερευνώνται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να είναι «εισαγόμενοι» οι εκτελεστές του Καραϊβάζ, πιθανόν Βαλκάνιοι, αν και δεν αποκλείεται να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Πάντως οι έμπειροι αξιωματικοί βλέπουν και πολλές ομοιότητες με τη δολοφονία Μακρή στη Βούλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ