Κρήτη: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον μικρό Ζαχαρία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο επίλογος της τραγωδίας που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα γράφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, το χωριό της οικογένειας του μικρού Ζαχαρία, που έφυγε άδικα από τη ζωή μετά από τη γενναία μάχη που έδωσε έπειτα από την πτώση του σε βαρέλι με ασβεστόνερο.

Από το πρωί στο χωριό Λιγόρτυνος του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων κυριαρχεί ανείπωτη θλίψη με τους κατοίκους να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της άτυχης οικογένειας.

To σπαρακτικό έθιμο που τέλεσε η οικογένεια πριν από την κηδεία

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής τελέστηκαν τα βαφτίσια της μικρότερης κόρης της οικογένειας, όπως ορίζει το έθιμο και η εκκλησία. Με γρήγορες διαδικασίες ο ιερέας την βάφτισε Νεκταρία. Όπως ανέφερε ο ίδιος δήλωσε στο cretapost, από το βράδυ της Πέμπτης «στο χωριό υπάρχει μία σιωπή η οποία όμως είναι εκκωφαντική».

Κρίνα και γαρύφαλλα για τον μικρό Ζαχαρία

Στις 12 το μεσημέρι οι δρόμοι από τους οποίους θα περνούσε η νεκροφόρα στρώθηκαν με λουλούδια και συγκεκριμένα με κρίνα, γαρύφαλλα και άλλα είδη. Μόλις έκανε την εμφάνισή της η νεκροφόρα με το λευκό φέρετρο όλοι οι παρευρισκόμενοι “λύγισαν”, καθώς ακόμα και τώρα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Ζαχαρίας δεν βρίσκεται κοντά τους.

Αρχικά η σορός του 2χρονου αγοριού μεταφέρθηκε στο σπίτι της οικογένειας όπου το αποχαιρέτησαν οι στενοί συγγενείς ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην εκκλησία αλλά και το νεκροταφείο για να ταφεί.

Σύμφωνα με το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, με ήχους από πυροβολισμούς, συμβολικά όπως συνοδεύεται ένας γαμπρός, έφτασε στην εκκλησία της Παναγίας στη Λιγόρτυνο Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, η σoρός του 2χρονου Ζαχαρία.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι γιαγιάδες με τους παππούδες του μικρού αγοριού

“Σήκω να δεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για σένα, που πάντα χαιρόσουν να βλέπεις κόσμο…” ήταν το σπαρακτικό μοιρολόϊ του παππού προς το μικρό εγγόνι του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ