Θρήνος στην Κρήτη για τον μικρό Ζαχαρία – Έστρωσαν με λουλούδια τον δρόμο που θα περάσει η νεκροφόρα

Θρήνος επικρατεί στην Κρήτη για τον χαμό του μικρού Ζαχαρία, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Παρασκευής, έπειτα από ένα 24ωρο σκληρής μάχης που έδωσε να κρατηθεί στη ζωή, αφότου έπεσε σε βαρέλι με νερό.

Η οικογένεια του μικρού αγοριού έχει βυθιστεί στο πένθος, ενώ σοκαρισμένοι είναι και οι κάτοικοι της Λιγόρτυνας του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Σε λίγη ώρα από τώρα αναμένεται να γίνει η κηδεία του αγοριού, που κατέληξε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Από το πρωί συγγενείς, φίλοι και όλοι οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται στο πλευρό των γονιών του μικρού αγοριού, ενώ έχουν στρώσει με λουλούδια τον δρόμο, απ’ όπου θα περάσει η νεκροφόρα, που θα μεταφέρει το άψυχο σώμα του Ζαχαρία στην εκκλησία, όπου θα τελεστεί η κηδεία και στο νεκροταφείο, όπου θα παιχτεί η τελευταία “πράξη” του δράματος, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Λίγες ώρες πριν από την τέλεση της κηδείας, βαφτίστηκε η πέντε μηνών αδελφή του. Το όνομα που της δόθηκε είναι Νεκταρία.

Σπαρακτικό το μοιρολόι της γιαγιάς

Θλίψη και πόνος επικρατούν στο σπίτι της οικογένειας και μία σιωπή που όπως την χαρακτήρισε ο ιερέας του χωριού “είναι εκκωφαντική”. Η γιαγιά του παιδιού, που με δυσκολία στέκεται στα πόδια της, ραγίζει τις καρδιές με το μοιρολόι της. Είτε στέκεται έξω από το σπίτι, μπροστά στον στύλο όπου έχουν αναρτήσει το κηδειόσημο του παιδιού, είτε μέσα στην αυλή, και μοιρολογά το αδικοχαμένο εγγονάκι της. “Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολήσανε καλέ μου/ Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου/ Και δεν θα ξανάρθει ο καλός μου/ Με τίποτε, με τίποτε το φως μου…”, λέει η γιαγιά του Ζαχαρία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ