Δρίτσας: Ατυχής η δήλωσή μου για τη 17 Νοέμβρη – Ήμουν πιο χαλαρός από ό,τι έπρεπε

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με τη 17 Νοέμβρη που προκάλεσε σάλο έδωσε ο Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στη Βουλή. “Γνωρίζω ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος, με πολλά, πολλά χτυπήματα κάτω από το τραπέζι. Έχω αντισταθεί, σε όλη μου τη ζωή, σε αυτή την ανθρωποφάγα πραγματικότητα και έχω αρνηθεί να ενδώσω. Πολύ συχνά το έχω πληρώσει ακριβά. Δεν μετανιώνω, δεν θα αλλάξω. Έτσι ήμουν, έτσι είμαι, έτσι θα είμαι, όσο ζήσω ακόμα. Με αυτή την αφετηρία προσέρχομαι στη σημερινή ομιλία μου” ξεκινώντας την ομιλία του ο Θοδωρής Δρίτσας.

“Δεν θα αναφερθώ καθόλου, παρά μόνο σε αυτό το σημείο, στην αξιότιμη κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Ούτε για το άρθρο της στα Νέα, ούτε για την πρωινή της παρουσία στο ΣΚΑΙ. Η κυρία Μπακογιάννη αδίκησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εν τω συνόλω του, και εμένα προσωπικά ως υπόσταση ανθρώπινη, ηθική και πολιτική. Έχω ευθύνη γιατί όντως δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής και να μην αφήνονται περιθώριο διπλών και τριπλών αναγνώσεων και ερμηνειών. Αυτή την ευθύνη την έχω, ήμουν παραπάνω απ’ ότι έπρεπε χαλαρός, έχοντας μια εμπιστοσύνη στο δημοτικό ραδιοσταθμό που είχαν κληθεί να δώσω συνέντευξη. Πειραιώτης, δικό μας το θεωρούμε οι Πειραιώτες το κανάλι και προσερχόμαστε με καλή διάθεση και πίστη. Την αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη και γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά κυρίως επειδή σέβομαι την κ. Μπακογιάννη για όσα έχει βιώσει στην προσωπική και πολιτική της διαδρομή και όσα την έχουν συγκροτήσει ως προσωπικότητα εξαιτίας αυτού του ειλικρινούς σεβασμού δεν θα αντιδικήσω μαζί της. Μόνο τον εαυτό μου και αξιοπρέπειά μου θα υπερασπιστώ και αλήθεια λόγου μου” σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Όλες αυτές τις ημέρες με την απεργία πείνας του βαρυποινίτη φυλακισμένου Κουφοντίνα και ο δικός μου πολιτικός χώρος και εγώ προσωπικά έχουμε προσέλθει με δύο αγωνίες. Η μία είναι να μην χαθεί αυτή η ανθρώπινη ζωή όπως κάθε ανθρώπινη ζωή και να μην δηλητηριαστεί περισσότερο το πολιτικό σύστημα. Οι πολιτικές αντιθέσεις πρέπει αλλού να αναδειχθούν και όχι εκεί. Δεν το είπα μόνο εγώ ή ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πάντες εντός και εκτός Βουλής, διανοούμενοι διεθνούς κύρους, ενώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου, συνταγματολόγοι κ.α.. Τα είπαν πάρα πολλοί και η κυβέρνηση δεν ακούει και είναι απορίας άξιον στο όνομα της πυγμής του κράτους που δεν εκβιάζεται” τόνισε ο κ. Δρίτσας και αναφέρθηκε στο άρθρο που είχε γράψει στην εφημερίδα “Το Παρόν” .

“Αυτές είναι οι απόψεις μου και δεν είναι τωρινές. Είναι διαχρονικές από τα νιάτα μου. Έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες διαδηλώσεις, πολλές από αυτές ταραχώδεις. Πολλές φορές και στην πρώτη γραμμή. Δεν σήκωσα ούτε ένα χαλίκι για να ασκήσω βία. Αυτή είναι η παράδοση της Αριστεράς που υπηρέτησα χρόνια από διάφορες πλευρές. Δεν δέχθηκα ούτε εγώ ούτε κανένας μας ότι μπορεί κανείς να αναθέτει στον εαυτό του στο όνομα οποιαδήποτε ιδέας να γίνεται τιμωρός. Η αγωνία μου είναι να μην ξαναγίνουν με αφορμή τη 17Ν όσα έγιναν όταν εκείνη ήταν στο φόρτε της και το πολιτικό σύστημα δηλητηριαζόταν, φτάνοντας στο σημείο να ενοχοποιεί ακόμη και τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Περικλή Κοροβέση κλπ” σημείωσε ο βουλευτής.

“Αυτό που είπα στη συνέντευξή μου, το είπα προφανώς με ασάφεια, το παραδέχομαι αλλά αυτά είπα: “ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν. Πώς μεταφράστηκε αυτό; Ότι η 17Ν δεν έχει τρομοκρατήσει κανέναν. Το ίδιο είναι; Είπα ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν πέρασε, στην Ιταλία πέρασε, στην Ελλάδα όχι. Και αυτό είπα. Μην το ξαναγεννάμε. Αυτή ήταν η απάντησή μου μέσα από διακοπές, πιέσεις και όλα αυτά. Αν το διαβάσει κανείς το σύνολο, και πάρει υπόψη του χωρίς προκαταλήψεις αυτά που σας λέω θα το καταλάβει πολύ καλά τι είπα”, πρόσθεσε.

“Και ξέσπασε ο σάλος μετά. Αμέσως έβγαλα ανακοίνωση αποκατάστασης και αγνοήθηκε. Χθες ήμουν σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αγνοήθηκαν απολύτως και αυτά. Θα δώσουμε κι άλλη συνέχεια; Βγήκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι ήταν ατυχής, γιατί όντως ήταν. Σας το εξήγησα. Και δεν εκφράζουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο αυτά τα οποία φέρεται να είπα” τόνισε ο κ. Δρίτσας.

“Δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά. Αντίθετα είμαστε σε άλλη πλευρά, να μην ηρωοποιήσουμε κανέναν, να μην δραματοποιήσουμε καταστάσεις, να μην πολώσουμε το κλίμα. Σεβαστείτε το οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Δεν μπορεί κανείς στο όνομα του πολιτικού ανταγωνισμού να ξεπερνά τα όρια. Το έχει πληρώσει η ελληνική κοινωνία αυτό πολλές φορές” κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ