Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη για βιασμό

Της ‘Αννας Κανδύλη

Νέα μήνυση για βιασμό κατατέθηκε εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής καταγγέλλει ότι βιάστηκε από το γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του το 2018. Ήδη έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα ενώ η καταγγελλόμενη πράξη έρχεται να προστεθεί στους δύο βιασμούς για τους οποίους ήδη κατηγορείται και έχει κριθεί προφυλακιστέος. Το φερόμενο ως θύμα είναι Έλληνας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι ηθοποιός.

Ο μηνυτής κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης δεν ήταν ανήλικος και ότι σύμφωνα με πληροφορίες τον προσέγγισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου , στο Μεταξουργείο.

Κούγιας: Καμία ανησυχία, αν είναι της ίδιας αξιοπιστίας με τις προηγούμενες

Με αφορμή τη νέα μήνυση για βιασμό που κατατέθηκε, νωρίτερα σήμερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, επισημαίνει ότι «αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες, δεν έχουμε καμία ανησυχία». Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του καθιστά σαφές ότι «η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Βρίσκομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας και ενημερώθηκα με μηνύματα από δημοσιογράφους ότι εις βάρος του εντολέα μου κου Δημήτρη Λιγνάδη υπεβλήθη μήνυση από άγνωστο μέχρι τώρα φερόμενο ως βιασθέντα το έτος 2018.

Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια.

Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις. Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη.

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Λιγνάδης: Μεταφέρθηκε σε θάλαμο των φυλακών Τρίπολης – Αρνητικός στον κορονοϊό

Σε θάλαμο κρατουμένων, στις φυλακές της Τρίπολης, μεταφέρθηκε την Πέμπτη ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή, μεταφέρθηκε στην ειδική πτέρυγα όπου βρίσκονται οι θάλαμοι των κρατούμενων και εκεί θα συνεχιστεί η προσωρινή του κράτηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, και βρέθηκε αρνητικός. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν σε προληπτική καραντίνα από την περασμένη Παρασκευή, όταν και έγινε η μεταγωγή του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης. Όλες εκείνες τις ημέρες παρέμενε μαζί με άλλους κρατούμενους σε ειδικό για covid 19 χώρο, όπως προβλέπει η διαδικασία για τους νεοεισερχόμενους κρατούμενους.

Δίωρη έρευνα στο σπίτι του – Στο “στόχαστρο” των αστυνομικών οι ηλεκτρονικοί του υπολογιστές

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η έρευνα που έγινε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μοτοσυκλέτα του ηθοποιού και σκηνοθέτη, διήρκησε δύο ώρες. Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του και πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από σημεία του σπιτιού. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε στην έρευνα, καθώς όπως είπε, έλαβε τέσσερις κλήσεις στις οποίες του ζητούσαν να είναι παρών στο σπίτι, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ