Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές η διανυκτέρευση των κατοίκων – 30 σπίτια κατεστραμμένα στο Μεσοχώρι

Σε σκηνές και ξενοδοχεία αναμένεται να διανυκτερεύσουν δεκάδες κάτοικοι στα στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12 στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην πόλη της Λάρισας, οι ζημιές από τον ισχυρό σεισμό είναι μικρές. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, οι ζημιές που έχουν αναφερθεί στην πόλη περιορίζονται σε υψηλές καμινάδες και ρωγμές κυρίως σε τοίχους παλαιών κτιρίων, ωστόσο υπάρχει το θέμα της αντιμετώπισης ανθρώπων που φοβούνται να εισέλθουν στα σπίτια τους και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει μέριμνα για στεγασθούν σε σκηνές άστεγοι ή φοβισμένοι κάτοικοι της περιοχής.

Δεκάδες σκηνές στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπάρχει κινητοποίηση ώστε να στηθούν δεκάδες σκηνές στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Μαζί με τις σκηνές θα διανεμηθούν εκατοντάδες υπνόσακοι καθώς και εμφιαλωμένο νερό για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων.

Δεκάδες σκηνές στέλλονται και στο Γηροκομείο Λάρισας όπου από την πρώτη στιγμή για λόγους ασφαλείας έχουν βγει στον προαύλιο χώρο όλοι οι τρόφιμοι του Ιδρύματος.

Παράλληλα το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έστειλε ήδη πολυμελή κλιμάκια μηχανικών στα πληγέντα από τον σεισμό χωριά για να ελέγξουν τις υποδομές τόσο σε κτίρια όσο και σε οδούς και γέφυρες. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται προς διάθεση και τρεις γέφυρες τύπου Μπέλεϊ για να στηθούν σε Δαμάσι και Κουτσόχερο, εφόσον οι μηχανικοί επισημάνουν προβλήματα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Μεσοχώρι Ελασσόνας πάνω από 30 σπίτια καταστράφηκαν από τον ισχυρό σεισμό.

Αγοραστός: Σε ξενοδοχεία και σκηνές οι κάτοικοι της περιοχής Οι κάτοικοι πρέπει να συγκεντρωθούν σε ανοιχτές περιοχές δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην ΕΡΤ από το Δαμάσι της Λάρισας. “Θα στήσουμε σκηνές για τους κατοίκους που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε ξενοδοχεία” πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός. “Το Δαμάσι και το Μεσοχώρι Λάρισας είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί άμεσα αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες” κατέληξε ο κ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δεκάδες αιτήματα πολιτών προκειμένου να τους επιτραπεί η μετακίνηση σε εξοχικά σπίτια

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δέχεται αιτήματα δεκάδων πολιτών να επιτραπεί η μετακίνησή τους σε εξοχικά σπίτια εντός και εκτός νομού ή να επιτραπεί η μετακίνησή τους σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια.

Επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που σήμερα εφημερεύει, όπως και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, αν παραστεί ανάγκη, ενώ το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους έχει στείλει στο χωριό Δαμάσι τρία ασθενοφόρα με γιατρούς και τραυματιοφορείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ