“Μήδεια”: Η κακοκαιρία “σάρωσε” την Εύβοια – Προβλήματα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις

Τις “πληγές” της μετρά η Εύβοια από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Μήδεια“, που έφερε σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες.

Ακόμη και στον δήμο Χαλκιδέων, το χιόνι έφτασε σε ύψος τους 10 πόντους, ενώ χωριά “θάφτηκαν” στα χιόνια και σε 37 περιοχές της Εύβοιας σημειώθηκε πολύωρη διακοπή ρεύματος. Σύμφωνα με την Ευβοϊκή Γνώμη, αυτή τη στιγμή οκτώ χωριά της κεντρικής Εύβοιας παραμένουν χωρίς ρεύμα και η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί έως το βράδυ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες και στο κύριο δημοτικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί, ενώ αντίθετα συνεχίστηκε και σήμερα η διάνοιξη δρόμων εντός των οικισμών της ορεινής κεντρικής Εύβοιας, καθώς αρκετά χωριά έχουν “θαφτεί” από το χιόνι.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πολιτική Προστασία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ειδικά για την Εύβοια ότι “ξεκινήσαμε με 37 οικισμούς και 15.000 κόσμο χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ έχουν γίνει 517 αντικαταστάσεις στύλων, καθώς και πέντε νέες οδεύσεις. Χρειάστηκε δηλαδή να περάσουμε από αλλού νέο δίκτυο, γιατί είχε καταστραφεί παντελώς το υφιστάμενο”.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι “αυτή τη στιγμή ελάχιστοι οικισμοί έχουνε μείνει χωρίς ρεύμα, περίπου 3.000 νοικοκυριά και συνεχίζεται η προσπάθεια μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες τελείως”.

Την Τρίτη, ένας 68χρονος άνδρας, που διέμενε στο χωριό Μουρτιάς και ένας 80χρονος στο χωριό Τρουπί, έχασαν τη ζωή τους. Οι δύο ηλικιωμένοι, που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, πέθαναν καθώς το κομμένο ρεύμα δεν τους επέτρεψε να κάνουν χρήση των βοηθητικών συσκευών οξυγόνου, σύμφωνα με το eviazoom.gr. Το απόγευμα της Τετάρτης, ένας 71χρονος βρέθηκε νεκρός σε δάσος της βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, βρέθηκε καταπλακωμένος από μεγάλο κορμό δέντρου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πήγε να κόψει κάποιο πεύκο και αυτό με τη σειρά του παρέσυρε ένα άλλο το οποίο και τον πλάκωσε. Στο σημείο έχουν φτάσει και αρκετοί κάτοικοι καθώς πρόκειται για πρώην πρόεδρο του χωριού.

Με πληροφορίες από Ευβοϊκή Γνώμη, eviazoom.gr, tvstar.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ