Κικίλιας: Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή – Σήμερα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στην Αττική

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και της κατάστασης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή των επιστημόνων, ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα και θα εισηγηθεί σήμερα. “Σήμερα θα ανακοινωθούν τα μέτρα”, διευκρίνισε και πρόσθεσε “αν και εφόσον παρθούν μέτρα, αύριο θα γίνουν οι κατάλληλες διεργασίες σε ό,τι έχει να κάνει με την προετοιμασία”.

Στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Το πρωί, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως αν και σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική. “Είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος” δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο ΟΡΕΝ.

Ξεκαθάρισε πως οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και καθίσταται έτσι αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ