Κορονοϊός: Ποια μέτρα εισηγείται η Επιτροπή λοιμωξιολόγων – Τι θα γίνει στην Αττική

“Κλείδωσαν” καθώς φαίνεται οι αποφάσεις της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφέρουν πως απομακρύνεται τελικά το σενάριο για καθολικό lockdown στην Αττική, παρότι το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση, ενώ τα γυμνάσια θα παραμείνουν ανοικτά και στις “κόκκινες” περιοχές.

Οι ειδικοί, που συνεδριάζουν από το πρωί, φαίνεται πως εισηγούνται, επίσης, τα καταστήματα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη να λειτουργούν μόνο με click away.

Φέρονται επίσης να εισηγούνται στην κυβέρνηση, αυτό το Σαββατοκύριακο η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη να ισχύσει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Όπως όλα δείχνουν, έχει “κλειδώσει” η εισήγηση των ειδικών να μπει στο “κόκκινο” η Θεσσαλονίκη και σε σκληρό lockdown η Πάτρα, η Χαλκίδα και ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι στην Επιτροπή υπήρχε διχογνωμία για δύο ζητήματα, πρώτον τη λειτουργία των σχολείων και δεύτερον τη λειτουργία του λιανεμπορίου στις “κόκκινες” περιοχές, καθώς ακούστηκαν φωνές τόσο για το κλείσιμο των σχολείων όσο και για την παύση κάθε λειτουργίας του λιανεμπορίου, δηλαδή τόσο του click away όσο και του click inside.

Σημειώνεται ότι η καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, καθυστερεί λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής και οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα γίνουν με φόντο τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Ανακοινώθηκαν 1.195 νέες μολύνσεις, από τις οποίες σχεδόν οι μισές εντοπίστηκαν στην Αττική (558), ενώ στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν 150 νέα κρούσματα. Η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει, καθώς αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 246 ασθενείς με κορονοϊό (τρεις λιγότεροι σε σύγκριση με χθες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ