Ευσταθία Καμπισιούλη: Η νοσηλεύτρια που θα κάνει πρώτη το εμβόλιο – Τι έλεγε για τη μάχη με τον κορονοϊό

Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ εδώ και 25 χρόνια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είναι η πρώτη που θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο εμβολιασμός της θα γίνει στις 13:00, αύριο Κυριακή και θα σημάνει την έναρξη της εκστρατείας «Ελευθερία». Η Ευσταθία Καμπισιούλη μεγάλωσε στο Σταυροδρόμι Γορτυνίας, σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, ενώ στη συνέχεια σπούδασε νοσηλευτική και έκτοτε άρχισε να εργάζεται ως νοσηλευτήρια στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, τον Μάιο, η Ευσταθία Καµπισιούλη είχε μιλήσει στο Down Town για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες Υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και για τους ασθενείς που δίνουν την προσωπική τους μάχη.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

«Εργάζοµαι 25 χρόνια στον Ευαγγελισµό και αυτήν τη στιγµή βλέπω ένα άλλο νοσοκοµείο. Κληθήκαµε σε σύντοµο χρονικό διάστηµα όλοι οι επαγγελµατίες Υγείας να ετοιµάσουµε νέα τµήµατα, να εκπαιδεύσουµε το προσωπικό που ήρθε την τελευταία στιγµή και να αντιµετωπίσουµε καταστάσεις πρωτόγνωρες, έχοντας στο µυαλό µας ότι πρόκειται για µια νόσο ιδιαίτερα µολυσµατική και µεταδοτική. Όλα αυτά µέσα σε καθεστώς έντονου στρες και πίεσης.

Είµαστε αυτοί που κρυφτήκαµε πίσω από τις µάσκες και πλέον αναγνωριζόµαστε µόνο από τα µάτια. Όλοι περιµένουν από εµάς να σταθούµε στο ύψος των περιστάσεων και ξέρετε κάτι; Στεκόµαστε! Σαφώς, όταν αποµακρυνόµαστε από την εργασία µας, ύστερα από οχτώ ή δέκα ώρες, είµαστε ψυχολογικά φορτισµένοι και σωµατικά κατάκοποι. Πονάει όλο µας το κορµί από την ένταση και το στρες, έχουµε αποµονωθεί από τους δικούς µας ανθρώπους, δεν µπορούµε να έχουµε την αγκαλιά ή το χάδι τους. Οι ασθενείς µε COVID-19 νιώθουν µόνοι, αλλά το ίδιο µόνοι, πιστέψτε µας, νιώθουµε και εµείς. Ζούµε σε µια αποµόνωση, γιατί οφείλουµε να προστατέψουµε τους οικείους µας.

Η µεγαλύτερη ικανοποίηση είναι όταν αυτοί οι ασθενείς βγουν υγιείς από το νοσοκοµείο. Τα χαµογελαστά πρόσωπά τους δεν θα τα ξεχάσουµε όσος καιρός και αν περάσει. ∆υστυχώς γι’ αυτούς, ενώ µας ευχαριστούν τόσο πολύ και µας χειροκροτούν, όταν µας συναντήσουν έξω δεν θα µας αναγνωρίσουν. Εµείς θα τους αναγνωρίσουµε, εκείνοι όχι. ∆εν θα ξέρουν ποιον είχαν στο πλευρό τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Γιατί κάναµε τη δουλειά µας πίσω από µια µάσκα…

Ελπίζω τουλάχιστον αυτήν τη φορά η κοινωνία, και πρωτίστως το κράτος, να αναγνωρίσει την αξία µας και να δει το έργο που γίνεται στις ΜΕΘ. ∆εν κάνουµε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι κάναµε κάθε προηγούµενη µέρα. Αλλά έπρεπε να φορέσουµε στολές και σκάφανδρα για να µας δουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ