Τρικάκια στο σπίτι της Σοφίας Νικολάου: Αθώος ο γιος του Νίκου Βούτση

Της Άννας Κανδύλη

Αθώους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές τον γιο του πρώην προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση κι ένα ακόμη άτομο ιταλικής υπηκοότητας, από τις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης που τους αποδόθηκαν επειδή πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Ο πρόεδρος της έδρας ανέβαλε τη δίκη για την κατηγορία της εξύβρισης κρίνοντας ότι πρέπει να εμφανιστεί η κ. Νικολάου στο δικαστήριο ώστε να ξεκαθαρίσει αν θίχτηκε από τα τρικάκια κι αν ένιωσε τρόμο και απειλή καθώς η κατάθεση της στην αστυνομία είναι αντικρουόμενη με τις δημόσιες τοποθετήσεις της.

Ο γιος του πρώην υπουργού απολογούμενος δεν αρνήθηκε ότι πετούσε τρικάκια ενώ επισήμανε ότι διαφωνεί με την ύβρη και τη διαπόμπευση προσώπων ως αναρχικός επισημαίνοντας ότι «Σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε και να θίξουμε… Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είχε κάποια ύβρη ή τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική. Η συγκεκριμένη κυρία ο λόγος που την αναφέραμε είναι ότι πριν από 15 μέρες αυτοκτόνησε 35χρονος στο Δομοκό ο οποιος ήταν μέσα για χρέη επειδή δεν άντεξε τος συνθήκες στη φυλακή . Στις φυλακές Λάρισας υπήρξαν 4 νεκροί από covid ενώ αν είχε πάει ο ΕΟΔΥ θα είχαν σωθεί.”

Πρόεδρος: Πως συνδέετε αυτούς τους θανάτους με την κα. Νικολάου

Κατηγορούμενος: Η κυβέρνηση είναι συνολικά δολοφονική. Έξω έχεις τη δυνατότητα να πας στο νοσοκομείο. Υπήρξα κρατούμενος και ξέρω. Ο κρατούμενος δεν μπορεί να πάει.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η πράξη τους έγινε με στόχο να καταγγελθεί το ότι δεν προχωράει η αποσυμφόρηση των φυλακών χαρακτηρίζοντας λογικά τα αιτήματα των κρατουμένων λόγω της πανδημίας.

«Από εμένα προσωπικά δεν έχει να φοβάται κάτι η κυρία Νικολάου. Έχει να φοβάται από τον λαό, τους κρατούμενους», σημείωσε.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος αρνήθηκε να απολογηθεί για κάτι που όπως είπε, «θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κας. Νικολάου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία… Αυτός ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος . Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης. Δεν είχα σκοπό να της προκαλέσω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ