Κορονοϊός: Συγκλονίζει η ιστορία γιατρού μαραθωνοδρόμου που νόσησε – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει η μαρτυρία γιατρού που νόσησε ο ίδιος από κορονοϊό και μάλιστα η περίπτωσή του παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα που αποδεικνύει ότι ουδείς είναι άτρωτος. Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, δεν καπνίζει και ακολουθεί εδώ και χρόνια αθλητικό τρόπο ζωής.

Ο ειδικευόμενος γιατρός, Δημήτρης Πεϊχαμπέρης, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα υγιούς ανθρώπου και μάλιστα μαραθωνοδρόμου, που παρά το νεαρό της ηλικίας του νόσησε βαριά από κορονοϊό.

«Πονούσα παντού. Έβαλα αμέσως θερμόμετρο. Έδειξε 37.7 και αμέσως κατάλαβα τι είχε συμβεί. Το πρώτο μου τεστ ήταν αρνητικό. Το δεύτερο όμως επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μου». Ο ίδιος μέσα από ανάρτησή του στο FB αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της αξονικής που έκανε έδειξε ότι ανήκε σε εκείνο το 1% του πληθυσμού που χωρίς να αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα, χωρίς να καπνίζει και ενώ ακολουθεί εδώ και χρόνια ένα αθλητικό τρόπο ζωής, είχε την ατυχία να εμφανίσει βαρύτατη πνευμονία Covid-19.

«Ζήτησα από έναν από τους συναδέλφους να μου στείλει σε βίντεο την αξονική. Τρόμαξα όταν είδα την έκτασή της. Μερικές φορές όταν γνωρίζεις τον κίνδυνο, όταν έχεις δει δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν διασωληνωθεί ή ακόμη και χάσει τις ζωές τους μπροστά στα μάτια σου, ίσως να ανησυχείς ακόμη περισσότερο γνωρίζοντας τι μπορεί να σου συμβεί».

Η κλινική ήταν γεμάτη. Σε έναν θάλαμο για τρεις, ήταν ο τέταρτος σε πρόσθετο κρεβάτι. Η κατάσταση δραματική.

«Στο τελευταίο κρεβάτι ήταν ο παππούς Δημήτρης, γύρω στα 90. Ο κορωνοϊός τον είχε καταβάλει. Προσπάθησα να τον βοηθήσω».

Ο Δημήτρης Πεϊχαμπάρης νιώθει τυχερός που τελικά βγήκε αλώβητος από αυτή την σκληρή περιπέτεια με τον αόρατο εχθρό. Πήρε εξιτήριο και είναι έτοιμος να βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ