Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Στις ΜΕΘ της Θεσσαλίας γίνεται επιλογή ασθενών – “Ψευδείς οι δηλώσεις”, απαντά η 5η ΥΠΕ

Τα νοσοκομεία της Λάρισας επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος συναντήθηκε με τους γιατρούς και τις διοικήσεις του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας θυμίζει αυτή της Θεσσαλονίκης. Κλίνες κενές δεν υπάρχουν ούτε για απλή νοσηλεία ούτε στις ΜΕΘ. Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έχει μειωθεί, κι αυτό γιατί έχει αρχίσει να γίνεται επιλογή των ασθενών’ ανέφερε μιλώντας στο Θεσσαλικό Περισκόπιο της ΕΡΤ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε στην κούραση του προσωπικού των νοσοκομείων, τόσο λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας όσο και των ελλείψεων που υπάρχουν, καθώς «πάνω από 90 συνολικά άτομα στην Θεσσαλία βρίσκονται εκτός εργασίας, αφού είτε νοσούν από κορονοϊό είτε βρίσκονται σε καραντίνα. 47 από αυτούς είναι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέμεινε στην ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα και καταλόγισε «υπεκφυγή» στους ιδιοκτήτες κλινικών για την νοσηλεία σθενών με SARS-CoV-2.

5η ΥΠΕ:«Ανυπόστατες και ψευδείς οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος υποστήριξε ότι γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ»

«Ανυπόστατες και ψευδείς» χαρακτήρισε η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος από τη Λάρισα που βρέθηκε υποστήριξε ότι «γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ».

«Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία μας δέχονται ισχυρή πίεση στις κλίνες Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο αναπτύσσουμε συνέχεια νέες κλίνες και τα περιστατικά μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας. Ας καταλάβουν όλοι, ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν το έργο των υγειονομικών μας και όλου του λαού, που ενωμένοι δίνουμε τη μάχη», τονίζει η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ