Κακοκαιρία Κρήτη: Δραματική διάσωση ενός μωρού που κινδύνευε από τα ορμητικά νερά – Συγκλονιστική μαρτυρία

Συγκλονίζει η περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στην Ανάληψη Χερσονήσου, που επλήγη από τη σφοδρή κακοκαιρία. Άνθρωποι κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά, μεταξύ αυτών και ένα μωράκι, το οποίο σώθηκε από τους κατοίκους του χωριού, με τη βοήθεια και του παπά της ενορίας.

Η μαρτυρία της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης, Αμαλίας Κουτσαντωνάκη, στο Livetalks συγκλονίζει. Το βρέφος φυγαδεύτηκε μέσα σε ένα… καλάθι προκειμένου να γλιτώσει από τη θεομηνία.

“Οι καταστροφές είναι μεγάλες. Η Ανάληψη έχει πληγεί ποικιλοτρόπως. Από χθες στις 4 τα ξημερώματα, 25 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα”, αναφέρει και περιγράφει στη συνέχεια πως ο απίστευτος όγκος νερού και λάσπης που “κατέβαινε”, παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. “Η οδός Αναλήψεως, από το γεφυράκι μέχρι κάτω στην παραλία δεν υπάρχει!. Στη θέση της, υπάρχει ένα μεγάλο χαντάκι”, αναφέρει.

Συνεργεία του Δήμου Χερσονήσου πραγματοποιούν εργασίες από το πρωί, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου θα γίνει καταγραφή των αυτοκινήτων που βρίσκονται στην παραλία, εντός κι εκτός νερού.

“Με τη βοήθεια του ιερέα της τοπικής Ενορίας, του πατρός Γεωργίου Μηλάκη, κατάφεραν να φυγαδευτούν από τον φωταγωγό δύο οικογένειες αλλοδαπών”, τονίζει και σε εκείνο το σημείο περιγράφει τη διάσωση του βρέφους.

“Ήταν απίστευτα όλα αυτά που ζήσαμε χθες, δεν κοιμηθήκαμε. Όλο το χωριό ήταν στο πόδι μέχρι και τις 4 που ηρέμησαν τα νερά” είπε η κ. Κουτσαντωνάκη λέγοντας πως ήταν θαύμα που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ