Ελεύθεροι οι μαθητές που συνελήφθησαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Χειροκροτήματα για τον 14χρονο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι οκτώ μαθητές, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Πέμπτη.

Στον αρμόδιο ανακριτή, οδηγήθηκαν ο 14χρονος Βαγγέλης και επτά ακόμη μαθητές. Έξω από το κτίριο 9 στα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης συμμαθητές του 14χρονου, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όταν ο Βαγγέλης αφέθηκε ελεύθερος με τη συνοδεία της μητέρας του.

Βγαίνοντας από το κτίριο ο 14χρονος δήλωσε για την συμπαράσταση των συμμαθητών του «Είμαστε μια οικογένεια». Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.

Συμμαθητές και συμμαθήτριες του Βαγγέλη φώναζαν από νωρίς «Βαγγέλη θυμήσου, είμαστε μαζί σου» και «Βαγγέλη σε αγαπάμε», «για να τους ακούσει», όπως οι ίδιοι εξήγησαν. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης μαθητές και από το Ίλιον, όπου φοιτούν άλλοι από τους συλληφθέντες.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ