Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιές σε διαμέρισμα του κέντρου και σε beach bar της Επανομής

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς σε παραλιακό κατάστημα διασκέδασης στον Ποταμό Επανομής, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους. Το υπαίθριο μαγαζί κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν ήταν σε λειτουργία. Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά παραμένουν προς το παρόν άγνωστα και θα ερευνηθούν μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση κατάσβεσης.

Στις φλόγες παραδόθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ένοικος κατάφερε να εγκαταλείψει εγκαίρως το διαμέρισμα, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο νοσοκομείο γιατί αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε διπλανό διαμέρισμα.

Επί τόπου βρίσκονται αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και βοηθούν στην εκκένωση της πολυκατοικίας.

Πενήντα λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς η Πυροσβεστική κατάφερε να την σβήσει. Επιχείρησαν περισσότεροι από 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε ακόμη τέσσερις πολίτες και έναν πυροσβέστη.

Πηγή: ΑΠΕ, thestival.gr, grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ