Γώγος: Ο εμβολιασμός για τη γρίπη είναι το «must» του χειμώνα – Τι είπε για την εξέλιξη του κορονοϊού

“Αυτές τις μέρες παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού κάτω από 200 την ημέρα, μπορεί να είναι παροδικό και αύριο να δούμε πάνω από 200 αλλά έχουμε μια σταθεροποίηση του αριθμού. Ξεφύγαμε από το επιθετικό που φοβόμασταν» δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον νέο κορονοϊό, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο Mega.

“Μεγάλο είναι το πρόβλημα του ελέγχου του προβλήματος στα αστικά κέντρα, αφού δεν είναι εύκολο να ληφθούν στοχευμένα μέτρα όπως έγινε το καλοκαίρι σε τοπικό επίπεδο στα νησιά και σε άλλες περιοχές στην περιφέρεια. Συνεπώς στα αστικά κέντρα έχει μεγάλη σημασία η χρήση της μάσκας τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Επίσης πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, να μπουν τα πράγματα σε μια καλύτερη σειρά στα μέσα μεταφοράς, να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών, και να αυξηθούν οι αποστάσεις στα εστιατόρια” περιέγραψε ο κ. Γώγος.

“Πρέπει να υπάρξει πλήρης και αυστηρή συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας” τόνισε.

“Το στοίχημα είναι σημαντικό και δάσκαλοι και καθηγητές θα εκπαιδευθούν. Στα σχολεία θα υπάρχουν «μάσκες αντικατάστασης», ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δώσουν καινούριες καθαρές μάσκες σε κάποιο παιδί όταν χρειαστεί. Προσοχή πρέπει να δοθεί στα διαλείμματα και στο πλύσιμο χεριών” είπε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

“Ιδιαίτερα φέτος πρέπει να πετύχουμε το 100% του εμβολιασμού για τη γρίπη στους υγειονομικούς, τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και όσους άλλους μπορούμε και έχουμε δυνατότητα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1 εκατ. εμβολίων για τη γρίπη παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, επομένως μπορούμε να εμβολιάσουμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού. Είναι από τα «must» της εποχής αυτής της περιόδου ο εμβολιασμός για τη γρίπη. Θα μπλοκάρουμε με αυτόν τον τρόπο περίπου το 50% των σοβαρών αναπνευστικών λοιμώξεων” κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ