Κορονοϊός: “Κλειδί” για τη διασπορά οι νέοι – Η συναισθηματική προσέγγιση μπορεί να τους “κερδίσει” – ΒΙΝΤΕΟ

Στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, στον ρόλο που παίζουν οι νέοι στη διασπορά του ιού καθώς και στο πώς πρέπει να προσεγγιστούν έτσι ώστε να είναι πιο συνεπείς στα μέτρα αναφέρθηκε η ψυχολόγος κ. Βέρα Αθανασίου μιλώντας στο STAR.

“Υπάρχουν νέοι οι οποίοι έχουν το αίσθημα της κοινωνικής και της ατομικής ευθύνης και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Σχετικά με την άλλη μερίδα των νέων, εκεί παρατηρούμε μία αίσθηση ότι είμαι ανίκητος και είμαι άτρωτος από τον ιό και υπάρχει και μία μειωμένη ικανότητα αναβολής της επιθυμίας, δηλαδή θέλω κάτι και το θέλω τώρα, θέλω τώρα να περάσω καλά. Πάνω σε αυτό πρέπει να στοχεύσουμε”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Αθανασίου και πρόσθεσε:

“Αυτό που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι να πιάσουμε τους νέους λίγο πιο συναισθηματικά. Δηλαδή ως γονείς, ως φίλοι να τους πούμε: ‘εκθέτοντας τον εαυτό σου σε αυτόν τον κίνδυνο, δεν εκθέτεις μόνο εσένα, εκθέτεις και εμένα και θέλω να ξέρεις ότι εγώ φοβάμαι’. Καμιά φορά αυτή η συναισθηματική προσέγγιση έχει περισσότερη αποτελεσματικότητα”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ