Μεταμόρφωση: Μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο – Μαύροι καπνοί “σκέπασαν” τον Αττικό ουρανό – ΒΙΝΤΕΟ

Μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σώρου, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α., ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι μαύροι πυκνοί καπνού έχουν “καλύψει” τον ουρανό. Εξαιτίας των πυκνών καπνών και της χαμηλής ορατότητας κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας και το σημείο διακοπής, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μετακινήθηκε στα διόδια της Αττικής Οδού. Όπως θα δείτε στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr τα ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού για να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς. Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι μαύροι πυκνοί καπνού έχουν “καλύψει” τον ουρανό.

Οι οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής στους πολίτες λόγω των πυκνών καπνών

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Κόκκαλης, στην περιοχή μετέβησαν άμεσα έξι υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Κεφαλογιάννη.“Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα και θα είναι στο πλευρό τους, συνδράμοντας με όσα μέσα διαθέτει στη διαχείριση της κατάστασης”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.Με αφορμή την εκδήλωση της πυρκαγιάς, η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Ειδικότερα παρακαλούνται οι πολίτες:

1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ