“Νέο αίμα” στον ελληνικό κυβερνοστρατό – Η ΕΥΠ επανδρώνεται με 80 χάκερ

Ογδόντα νέοι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) θα πέσουν στη μάχη για την κυβερνοασφάλεια της χώρας.

Πρόκειται για πράκτορες με πολυσέλιδο βιογραφικό στον τομέα της πληροφορικής οι οποίοι περιλαμβάνονται στις 302 προσλήψεις της ΕΥΠ που έγιναν μέσω διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συνεχίστηκε επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, τον περασμένο Ιανουάριο χάκερ από την Τουρκία παραβίασαν συστήματα ασφαλείας και έριξαν της ιστοσελίδες της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών και την πρωθυπουργική σελίδα. Τον Απρίλιο του 2019 κυβερνητικές ιστοσελίδες είχαν δεχθεί επίθεση με χαρακτηριστικά κυβερνοκατασκοπίας. Συναγερμό στις Αρχές προκάλεσε και η αυτοαποκαλούμενη “κυβερνοστρατιά της Τουρκίας” η οποία έριξε την εβδομάδα που μας πέρασε την ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκηδόνα αναρτώντας τη φράση “Γνωρίστε τα όρια σας ”.

Η ΕΥΠ προτίθεται να αναβαθμίσει τη θωράκιση της χώρας απέναντι στις ηλεκτρονικές εξωτερικές απειλές. Οι νεοπροσληφθέντες που διαθέτουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά αναμένεται να πιάσουν δουλειά μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα. Αυτό που απομένει είναι να περάσουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις και μία εκπαίδευση δύο εβδομάδων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Έθνος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ