Διπλή τουρκική πρόκληση με πυροβολισμούς στον Έβρο

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δύο επεισόδια με πρωταγωνιστές άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Jandarma) σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στον Έβρο, στην περιοχή Τυχερό.

Το πρώτο έγινε στις 10.20 το βράδυ και το δεύτερο στις 12.15 τα μεσάνυχτα.

Οι Τούρκοι που επέβαιναν σε ελαστική λέμβο άνοιξα πυρ με πραγματικά πυρά κατά του ελληνικού περιπόλου που βρισκόταν στα σύνορα.

«Ακούστηκαν οι σφαίρες να διαπερνούν τα φύλλα πάνω μας» έχουν καταγράψει στις αναφορές τους οι άνδρες της αστυνομίας που ήταν παρόντες στο νέο σκηνικό έντασης. Μάλιστα σε μία από τις δύο περιπτώσεις, οι Τούρκοι έριξαν και φωτοβολίδα η οποία προσγειώθηκε στο ελληνικό έδαφος.

Αυτό που προσπαθούν να διαπιστώσουν οι ελληνικές αρχές είναι εάν πρόκειται για το ίδιο περίπολο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr οι Τούρκοι της στρατοχωροφυλακής εμφανίζονται ως συνοδοί βαρκών με αλλοδαπούς, οι οποίοι παράνομα επιχειρούν να περάσουν στην χώρα. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 2 τέτοιες απόπειρες τις τελευταίες 10 ημέρες, κάθε φορά με 7 – 8 άτομα πάνω σε κάθε βάρκα. Σε καμία από τις περιπτώσεις δεν κατάφεραν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος κι επέστρεψαν στην Τουρκία.

Είναι η δεύτερη φορά που οι Τούρκοι της στρατοχωροφυλακής επιχειρούν να στήσουν σκηνικό έντασης στον Έβρο. Η πρώτη, όπως γράψαμε και χθες, έγινε την περασμένη εβδομάδα με Γερμανούς αστυνομικούς της FRONTEX.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ