Κορονοϊός: Το “ημερολόγιο” της επιστροφής στην κανονικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για την άρση των περιοριστικών μέτρων και της επιστροφής στην κανονικότητα που θα γίνουν σταδιακά συνυπολογίζοντας πάντα την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Το βασικό σχέδιο τις κυβέρνησης εστιάζει στο άνοιγμα αρχικά των εμπορικών καταστημάτων, κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, στις 4 Μαΐου.

Όπως τόνισε και ο κ. Χαρδαλιάς στη σημερινή του ενημέρωση, η άρση των μέτρων θα γίνεται κατά διαστήματα για να υπάρχει η δυνατότητα και ο χρόνος να αξιολογηθούν.

Στις 4 Μαϊού, λοιπόν, ανοίγουν Εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ενώ απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εντός Νομού, καταργείται το sms, ενώ ανοίγουν οι ναοί για ατομική λατρεία.

Στις 11 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου επιστρέφουν στις τάξεις, ενώ στις 25 Μαΐου κάτι ανάλογο θα συμβεί με μαθητές των άλλων τάξεων του Λυκείου, αλλά και του γυμνασίου, ενώ θα τελούνται μυστήρια και Λειτουργίες στην εκκλησία με αυστηρούς κανόνες.

Την 1η Ιουνίου αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί για: Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, Μυστήρια / Λειτουργίες στην εκκλησία (αυστηροί κανόνες), Έναρξη λειτουργίας ξενοδοχείων, Πολυκαταστήματα, Καταστήματα εστίασης και Μπαρ/κέντρα διασκέδασης

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είπε και ο κ. Τσιόδρας, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και να γίνεται χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ