Κορονοϊός-Κρήτη: Η έξυπνη κίνηση στο Οροπέδιο Λασιθίου ενάντια στον ιό

Σε μία έξυπνη κίνηση η οποία στόχο έχει να διαφυλάξει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας στο Τζερμιάδων, προχώρησε την Παρασκευή ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη με ιδία δαπάνη.

Όπως αναφέρει το e-kriti.gr, ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Στεφανάκης, τόνισε πως ο Δήμος προμηθεύτηκε έναν ειδικού τύπου θάλαμο που ήδη είναι διαμορφωμένος και σχεδιασμένος (κλιματιστικό , ηλεκτρική εγκατάσταση, αντιμικροβιακό πάτωμα) προκειμένου να υποδέχεται κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή, ώστε αυτά να μην χρειαστεί να εισέρχονται στον χώρο του Κέντρου Υγείας. Ο θάλαμος ανήλθε στο ποσό των 5.800 ευρώ συν το ΦΠΑ, και επιβάρυνε τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

“Αυτό θα γίνει γιατί θα πρέπει να διαφυλάξουμε την υγεία του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας” ανέφερε ο Δήμαρχος καθώς όπως είπε “αν σε περίπτωση νοσήσει κάποιος από το προσωπικό του κέντρου υγείας, τότε όλοι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα κι αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του. Ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου, διαβεβαιώνω ότι είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στο πλευρό του Κέντρου Υγείας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο και παρέχοντας οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει και διευκολύνει τις ιατρικές υπηρεσίες προς τον πολίτη μας. Σε μια υγειονομική κρίση όπως αυτή που όλος ο πλανήτης βιώνει, δεν επιτρέπεται να κλείσουμε τα αφτιά μας, δεν έχουμε περιθώριο να κλείσουμε τα μάτια μας. Θα βγούμε νικητές όλοι” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου έχει μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων κατοίκων κι έτσι, με την κίνηση αυτή, διαφυλάττεται σε μεγάλο βαθμό η υγεία της τοπικής κοινωνίας.Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει διασπορά των υπηρεσιών του Δήμου αξιοποιώντας διάφορες εγκαταστάσεις

Νέο όχημα για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο καινούριο όχημα το οποίο προμηθεύεται ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και το οποίο θα ενισχύσει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” ενώ αναμένεται και ενίσχυση του προσωπικού του προγράμματος προκειμένου οι ηλικιωμένοι της περιοχής, να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται και από τους αλλοδαπούς που βρίσκονται και εργάζονται στην περιοχή, ο κ. Στεφανάκης δήλωσε ότι στους Πακιστανούς εργάτες γης, έχουν διανεμηθεί ενημερωτικά έντυπα στη γλώσσα τους τα οποία τους ενημερώνουν για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται αλλά και για τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούν στα σπίτια που διαμένουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ