Τσιόδρας για κορονοϊό: Παραμένουμε σε επαγρύπνηση – Ελπίζουμε σε ανεύρεση της κατάλληλης αγωγής

“Παραμένουμε σε επαγρύπνηση” τονίζει ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας για τον νέο κορονοϊό με δήλωσή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

“Ο ιός δείχνει παρόμοια συμπεριφορά στην Ελλάδα με τα παγκόσμια δεδομένα. Προφυλάσσουμε τις ομάδες αυξημένου κινδύνου με τη σωστή συμπεριφορά. Ελέγχουμε με εργαστηριακό έλεγχο στοχευμένα, βάσει των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τις σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, αλλά και τις ευπαθείς ομάδες και συνεχίζουμε την επιτήρηση στην κοινότητα” αναφέρει ο κ. Τσιόδρας και προσθέτει:

“Αντίστοιχα επιτηρούμε τους επαγγελματίες υγείας, την “εμπροσθοφυλακή” του συστήματος. Συνεχίζουμε τη διαδικασία απομόνωσης των επαφών- ιδίως των νέων ανθρώπων, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν τόσο όσο οι ηλικιωμένοι, αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε ευπαθείς ομάδες στο σπίτι τους. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ελπίζουμε σε μείωση και επιβράδυνση της επιδημίας. Ελπίζουμε σε ανεύρεση της κατάλληλης αγωγής, η οποία όπως όλα δείχνουν θα προηγηθεί του εμβολίου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ