• Αντιτρομοκρατική: Τούνελ 47 μέτρων σε μονοκατοικία στα Σεπόλια - Βρέθηκε βαρύς οπλισμός - ΦΩΤΟ

  3:40 μμ, Παρασκευή 20 Μάρ 2020 3:40 μμ, Παρασκευή 20 Μάρ 2020

  Σε 11 συλλήψεις αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, κατά την επιχείρηση που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε Εξάρχειακαι Σεπόλια, την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται πως σε μονοκατοικία στα Σεπόλια βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο τούνελ – σήραγγα και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός. Η επιχείρηση συνδέεται με την οργάνωση DHKP-C που ενέχεται σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

  Στη μονοκατοικία στα Σεπόλια βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο – τούνελ εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  - εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου RPG με μεταλλικό τρίποδο,

  - αντιαρματικό, μίας χρήσης,

  - πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,

  -2 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

  -4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες

  - πιστόλι άνευ γεμιστήρα και (56) φυσίγγια,

  -12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και

  -μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

  Σημειώνεται ότι το αυτοσχέδιο τούνελ – σήραγγα, ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα. Αρχικά εκτεινόταν για τρία μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα 24 μέτρα με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

  Επιπλέον, στην ανωτέρω μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

  Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

  Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ και οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν (15) ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (2), ο μεν πρώτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

  Σημειώνεται ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν ύστερα και από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

  Οι έρευνες συνεχίζονται.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα