Καθηγητής του ΑΠΘ καταγγέλλει: Με προπηλάκισαν φοιτητές

Θύμα προπηλακισμού έπεσε ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Γούναρης. Το περιστατικό γνωστοποίησε ο ίδιος ο καθηγητής μέσω του Facebook. Όπως περιγράφει ο κ. Γούναρης, μια ομάδα εξαγριωμένων ατόμων, πιθανότατα φοιτητών, κάθισαν πάνω στο όχημά του και τον εγκλώβισαν εκεί για 45 λεπτά.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η δρομολόγηση της αναμόρφωσης του προγράμματος σπουδών του τμήματος που έχει φέρει αντιδράσεις σε μερίδα φοιτητών. «Καμία ενημέρωση ή εξήγηση δεν στάθηκε ικανή να τους πείσει ότι τα προγράμματα σπουδών δεν αλλάζουν για να “καταστρέψουν το μέλλον τους”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γούναρης.

“Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, καταδικάζοντας τον προπηλακισμό καθηγητή από ομάδα φοιτητών Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής.

“Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες”, τονίζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, με την επισήμανση ότι “η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ