Ομόφωνα αθώοι οι δυο φοιτητές για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ομόφωνα αθώους τους δύο φοιτητές, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο έπειτα από επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), με αφορμή το ολιγοήμερο κλείσιμο της σχολής από την Σύγκλητο.

Οι δύο φοιτητές, ο ένας της Ιατρικής και ο δεύτερος του ΕΜΠ ήταν αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων τα οποία κατά την κρίση του δικαστηρίου δεν αποδείχθηκαν. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στα επεισόδια.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε σήμερα. Αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση στην κατάθεσή τους δεν αναγνώρισαν τους δύο κατηγορούμενους ως μέλη της ομάδας που είχε εισβάλει στον υπό φύλαξη προαύλιο χώρο της Σχολής. Ως μάρτυρες κατέθεσαν επίσης και φοιτητές, που οποίοι ήταν παρόντες στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, ενώ κατάθεση ως μάρτυρες υπεράσπισης των δύο φοιτητών, έδωσαν ο πρώην πρύτανης, Νίκος Μαρκάτος, και η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και αγκαλιές από τους δεκάδες φοιτητές που βρίσκονταν στα δικαστήρια σε συμπαράσταση των δύο κατηγορουμένων και παρακολουθούσαν την διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ