Κακοκαιρία: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – ΦΩΤΟ

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο έως το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο, στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες:

Οι άνεμοι που το πρωί πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ θα εξασθενήσουν, και έως το βράδυ θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Την Πέμπτη οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι δυτικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα αύριο το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Σημειώνεται ότι στο Αιγαίο αναμένεται σχετικά υψηλός κυματισμός έως και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση τόσο σήμερα όσο και αύριο, οπότε δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και τους 16-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Την Πέμπτη, βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: meteo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ