Κρήτη: Στο εδώλιο οι διακινητές που έκρυβαν μετανάστες και πρόσφυγες σε σπηλιές – ΦΩΤΟ

Μνήμες από την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης προσφύγων και μεταναστών, η δράση του οποίου είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2017, ύστερα από “έφοδο” των αστυνομικών σε σπήλαιο και σε μάντρα, σε Τσούτσουρα και Δεμάτι Ηρακλείου, αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό τον Μάιο του 2018, οπότε και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχους τους 16 από τους 21 κατηγορούμενους. Οι 11 εξ αυτών είχαν οδηγηθεί στη φυλακή.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου 3 χρόνια. Κατά την αστυνομική επιχείρηση που είχε λάβει τότε χώρα, είχαν εντοπιστεί συνολικά 113 πρόσφυγες και μετανάστες- μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά – να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στοιβαγμένοι σε σπηλιές και σε στάνες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου του 2018 και είχε ολοκληρωθεί, μετά από πέντε συνολικά συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στα τέλη Μαΐου του ίδιου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 16 κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, οι πέντε ήταν Κρητικοί. Ο ένας εξ αυτών, ήταν, μάλιστα πρώην αστυνομικός. Σημειώνεται όμως ότι κανείς από τους πέντε Έλληνες δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς οι ποινές που τους είχαν επιβληθεί ανεστάλησαν.

Πηγή πληροφοριών: neakriti.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ