Δολοφονία Τοπαλούδη: “Δεν μετάνιωσα που έδωσα το χέρι μου στους γονείς των κατηγορουμένων” δηλώνει ο πατέρας της

Των Α. Κανδύλη & Δ. Πανανού

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους δολοφόνους του παιδιού τους ήρθαν για πρώτη φορά την περασμένη Δευτέρα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, δύο χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

“Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή, όταν είδα τα άτομα αυτά, που έκαναν αυτά που έκαναν στην Ελενίτσα μας. Είχαμε προετοιμαστεί ψυχολογικά, αλλά πόσα να αντέξεις… Η γυναίκα μου ξέσπασε δικαιολογημένα. Την πήγαμε στο νοσοκομείο. Είναι μία χαροκαμένη μάνα”, είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης μιλώντας στη Realnews.

“Μας εξόργισε αυτό που ειπώθηκε από κάποιον εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Αν ήταν συναινετικά, είναι δυνατόν να είχε τον λαιμό κατατρυπημένο από τα μαχαίρια; Αν ήταν έτσι, γιατί να το βασανίσουν τόσο το παιδί μας;”, λέει με εμφανή τον πόνο ο κ. Τοπαλούδης.

Όπως σημείωσε στη Realnews ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, ο ισχυρισμός αυτός καταρρίπτεται παταγωδώς όχι μόνο από τα όσα έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και από την κατάθεση του διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων Θωμά Ζόβα ενώπιον του δικαστηρίου, του ανθρώπου που εξιχνίασε το έγκλημα.

Ο τραγικός πατέρας, πάντως, παρά τον πόνο του και την προκλητική συμπεριφορά των κατηγορουμένων, επέδειξε για άλλη μία φορά μεγαλείο ψυχής. Ξαφνιάζοντας τους πάντες, κατά τη διάρκεια της δίκης και εκτός της δικαστικής αίθουσας, έκανε μία κίνηση που κανείς δεν θα περίμενε. Έδωσε το χέρι του στους γονείς των κατηγορουμένων.

“Δεν το μετάνιωσα… Το μόνο που έκανα, χωρίς αυτοί να κάνουν κάποια κίνηση, ήταν να τους δώσω το χέρι. Τους είπα μακάρι να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Μακάρι να ήταν ζωντανή η Ελένη μας”, ανέφερε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Πηγή: Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ