Κουκάκι: Έξω φρενών οι αστυνομικοί με την αντιμετώπιση των συλληφθέντων από τη Δικαιοσύνη: “Γιατί δεν πάνε φυλακή;”

Τη δυσαρέσκεια των συνδικαλιστών της αστυνομίας προκάλεσε το γεγονός ότι σε βάρος των συλληφθέντων στη διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα.

«Για την επιχείρηση ενδιαφέρονται ο υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες οι οποίοι την διατάσσουν και την οργανώνουν. Εμείς ενδιαφερόμαστε για άλλα πράγματα, τα οποία είναι πιο σοβαρά: ενδιαφερόμαστε γιατί πληρωνόμαστε με ένα χιλιαρικάκι, ενδιαφερόμαστε γιατί φάγαμε στο κεφάλι μας παραπάνω από 6-7 κιλά ογκόλιθους με όλα αυτά που μας πετούσαν, ξεφτίλισαν την προσωπικότητά μας γιατί μας έριξαν χλωρίνες και μας έβαψαν με μπογιές, που τραυμάτισαν 6-7 δικούς μας ανθρώπους που δεν γύρισαν στις οικογένειές τους το βράδυ», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι συνάδελφοί του στις επιχειρήσεις του Σαββάτου στο Κουκάκι.

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι «αυτοί οι άνθρωποι καλά τα έκαναν, ήθελαν και τα έκαναν, ήθελαν να δολοφονήσουν αστυνομικό γιατί οποιοσδήποτε άνθρωπος βγαίνει στον πρώτο όροφο και ρίχνει έναν τσιμεντόλιθο 9 κιλά στο κεφάλι ενός άλλου ανθρώπου, δεν πιστεύω ότι το κάνει για την πλάκα του, έχει σκοπό να σκοτώσει. Γι’ αυτό και στη δικογραφία που έφυγε από την αστυνομία και πήγε στις εισαγγελικές αρχές είχαμε βάλει μέσα στοιχειοθετημένα ότι αυτοί οι άνθρωποι έκαναν δολοφονική επίθεση, απόπειρα δολοφονίας, κακούργημα», προσθέτοντας:« Κάποιοι, δεν ξέρω γιατί, δεν ξέρω πως, δεν θέλουν πλέον να τιμωρήσουν έτσι όπως πρέπει να τιμωρηθεί το έγκλημα. Ενδεχομένως, το σύστημα και το ποινολόγιο που έχουμε για τις αποδόσεις των ευθυνών. Άνθρωποι οι οποίοι έριξαν στα κεφάλια άοπλων αστυνομικών κοτρόνες 9 κιλών για να τους σκοτώσουν γιατί δεν πάνε στη φυλακή; Έχω ενημερωθεί ότι η δικογραφία έφυγε από την ελληνική αστυνομία με στοιχειοθετημένη την απόπειρα δολοφονίας».

Αναφερόμενος στον συνάδελφό του που μετέφερε με το περιπολικό στο νοσοκομείο, τόνισε ότι «αυτός ο άνθρωπος σήμερα βλέπει ότι η ατιμωρησία πάλι βασιλεύει και ότι πάνε με ένα πλημμεληματάκι και αυτοί το βράδυ θα είναι μαζεμένοι σε μία καφετέρια, θα πίνουν το καφεδάκι τους και θα γελάνε με όλο το σύμπαν ενώ οι συνάδελφοί μου είναι στο 401 και πονάνε».

Ακούστε το ηχητικό:

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας Δημοσθένης Πάκος δήλωσε στο enikos.gr ότι «βλέπουμε ότι η ζωή του αστυνομικού είναι τελείως αναλώσιμη, πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που κάποιος πετάει από 2 -3 μέτρα τσιμεντόλιθους και κατηγορείται για σωματικές βλάβες».

Όπως είπε ο κ. Πάκος, «μου προξενεί τεράστια εντύπωση, πως ο μάχιμος αστυνομικός που καταβάλει προσπάθεια και δέχεται επιθέσεις με ανθρωποκτόνο πρόθεση θα πάει την επόμενη μέρα να κάνει την δουλειά του. Τώρα που η βία είναι εναντίον των αστυνομικών επικρατεί σιωπή ενώ επί έναν μήνα έπαιζαν πλάνα για αστυνομική βία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ