Σοφία Κοκοσαλάκη: Έδωσε μάχη για δύο μήνες με τον καρκίνο – Θλίψη στον κόσμο της μόδας – ΒΙΝΤΕΟ

Την τελευταία της πνοή, έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, άφησε η Σοφία Κοκοσαλάκη, σε ηλικία μόλις 47 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και προκαλώντας θλίψη και σοκ στον κόσμο της μόδας.

Η σπουδαία Ελληνίδα σχεδιάστρια ρούχων υψηλής ραπτικής είχε διαγνωστεί με καρκίνο μόλις πριν από δύο μήνες. Ο πρόωρος χαμός της έχει συγκλονίσει τους ανθρώπους από τον χώρο της μόδας που την γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της.

“Αντίο” σε μία φίλη που πάντα χαμογελούσε και μοιραζόταν το φως της με όποιον βρισκόταν γύρω της, από την Μαρίνα Βερνίκου:

“Πόσο μεγάλη απώλεια για τον κόσμο της μόδας”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Βασίλης Ζούλας.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ διέθετε δική της εταιρεία ρούχων με έδρα το Λονδίνο.

Οι δημιουργίες της, που είχαν βαθιές επιρροές από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονα στοιχεία, κατάφεραν να την εδραιώσουν στον χώρο της μόδας, διεθνώς, και φορέθηκαν από τις πιο γνωστές σταρ του Χόλιγουντ.

Βραβευμένη για τις συλλογές της, η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε σχεδιάσει τα κοστούμια των πάνω από 6.000 ατόμων που πήραν μέρος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και η Μπιόρκ.

Πολύ συχνά, σε συνεντεύξεις της, μιλούσε για την αγάπη της για την Ελλάδα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ