Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τις συμπλοκές σε πορεία του ΠΑΜΕ: Αναγνωρίστηκε ένα άτομο για “ιδιάζουσα βία” κατά αστυνομικού

Σχηματίστηκε δικογραφία για τις συμπλοκές που σημειώθηκαν κατά την πορεία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, το Σάββατο, όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε σημερινή ανακοίνωση, σημειώνοντας πως ήδη έχει αναγνωριστεί ένα άτομο “το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού” και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται.

Το υπουργείο υποστηρίζει πως “ομάδα περίπου 50 ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια επιτέθηκε με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών” και από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου σε πορεία του ΠΑΜΕ προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α. ομάδα διαδηλωτών έριξε μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Σε συμπλοκή με τη διμοιρία της ΥΑΤ που είχε διατεθεί στο χώρο, ομάδα περίπου 50 ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια επιτέθηκε με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν (5) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ