• Δίκη Χρυσής Αυγής: Άγνοια για τις έκνομες ενέργειες δήλωσε ο πρώην βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

  1:52 μμ, Δευτέρα 07 Οκτ 2019 1:52 μμ, Δευτέρα 07 Οκτ 2019

  Πλήρη άγνοια για έκνομες ενέργειες στελεχών της Χρυσής Αυγής , δήλωσε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος απολογούμενος σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

  Ο κατηγορούμενος που ανεξαρτητοποιήθηκε εν μέσω της ανάκρισης για την εγκληματική οργάνωση δήλωσε αθώος της κατηγορίας υποστηρίζοντας ότι «Δεν υφίσταται τίποτα, ούτε κάποιο επεισόδιο έγινε, ούτε υπάρχει κάποιος μάρτυρας για το πρόσωπο μου».

  Ο έμπορος ζωοτροφών από τη Λάρισα ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος πρώτα εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο. Τότε του ζητήθηκε να γίνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, και όχι μέλος.

  Για όσα αποδίδονται στην οργάνωση είπε ότι «υπάρχουν άτομα περιθωριακά στη ζωή που προσπαθούν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους», προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν είχε μηχανισμούς για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους. Χαρακτήρισε την επίθεση στο ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ως τα γεγονότα που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση του.

  Κατηγορούμενος: Ήταν ένα θέμα τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά.

  Πάρεδρος: Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νικ. Μιχαλολιάκος;

  Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015 κοντά στις εκλογές σε μία συνέντευξη.

  Αναφερόμενος στις πολιτικές του θέσεις, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος δήλωσε πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα.

  Μάγδα Φύσσα: Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;

  Άγνοια για καταστατικό-τάγματα εφόδου

  Όπως ισχυρίστηκε, ανεξαρτητοποιήθηκε όταν έλαβε γνώση κάποιων πραγμάτων μέσα από δημοσιεύματα. «Έβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ήμουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζάκια. Ήταν στυλ μιλιταριστικό που δεν είχε σχέση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία και απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει» ανέφερε και εξήγησε ότι δεν διαμαρτυρήθηκε σχετικά, ωστόσο έφερε, όπως είπε, ενστάσεις σε μια κοινοβουλευτική ομάδα για τον τρόπο ντυσίματος και την εμφάνιση με τα κολλητά μπλουζάκια και τα εμφανή τατουάζ.

  Κατηγορούμενος: Όλα αυτά έβρισκαν αντίθετο, γιατί εμείς δεν είχαμε σχέση με το μιλιταρισμό.

  Πρόεδρος: Αυτά σας έκαναν να διαφοροποιηθείτε;

  Κατηγορούμενος: Και συμπλοκές που έβλεπα από την τηλεόραση. Στη Νίκαια κάποιες φασαρίες, μια συμπλοκή με το ΠΑΜΕ, και μετέπειτα η δολοφονία του Π. Φύσσα. Ήδη είχα αντιδράσει όταν επιτέθηκαν στο Μελιγαλά μέλη της ΧΑ σε κάποιο γνωστό μου. Βέβαια δεν ήμουν κάποιος για να εισακουστώ».

  Όπως υποστήριξε, το όνομά του μπήκε στο ψηφοδέλτιο της ΧΑ χωρίς την συγκατάθεση της κεντρικής επιτροπής, ενώ τις αρχές του κόμματος τις έμαθε από τις εφημερίδες της Χρυσής Αυγής.

  Πρόεδρος: Το θεωρείται λογικό ότι γνωρίσατε το γενικό γραμματέα μετά την εκλογή σας; Δεν σας ενδιέφερε να γνωρίσετε τον αρχηγό του κόμματος;

  Κατηγορούμενος: Δεν είχα την εμπειρία. Με ενδιέφερε για το εθνικό συμφέρον. Μετά το Μάιο του 2012 μόλις εκλεγήκαμε τον γνώρισα. Προσωπική επαφή δεν είχαμε νωρίτερα.

  Ερωτηθείς για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής απάντησε ότι δεν το διάβασε παρά μόνο ότι του έριξε «μια ματιά» όταν κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο ενώ για τα τάγματα εφόδου ισχυρίστηκε ότι : «Πρώτη φορά στην τηλεόραση άκουσα τον όρο. Δεν το είχα ακούσει στους χώρους της Χρυσής Αυγής».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα