• Επτά κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram

    2:44 πμ, Τρίτη 23 Απρ 2019 2:44 πμ, Τρίτη 23 Απρ 2019

    Αναρωτιέστε τι είναι αυτό που έκανε την υπηρεσία Instαgram δημοφιλή; Λοιπόν δεν πρόκειται για μια εφαρμογή για smartphone, η οποία προσθέτει φίλτρα και εφέ ημι-διαφάνειας, στις φωτογραφίες σας. Πάνω απ΄ όλα, το Instagram, αναπτύχθηκε για να διαμοιράζετε φωτογραφίες με τους φίλους σας, άλλους χρήστες της υπηρεσίας και ναι και δημοσίως, αν το επιθυμείτε.

    Εάν όμως εσείς αισθάνεστε άβολα να διαμοιράζετε τις φωτογραφίες σας με τον οποιοδήποτε, είναι πολύ εύκολο να ελέγξετε σε ποιους ακριβώς θα είναι ορατές οι ψηφιακές σας δημιουργίες και σε ποιους όχι. Στη συνέχεια σας παραθέτουμε μερικές εστιασμένες σε αρχάριους χρήστες του Instagram, συμβουλές, ώστε να ωφεληθείτε τα μέγιστα από την εφαρμογή και να καταφέρετε να εφαρμόσετε διάφορα instagram κόλπα.

    - Instagram: Ποιος βλέπει το προφίλ μου;

    Κάνοντας λήψη μιας φωτογραφίας με την εφαρμογή Instagram, την αποθηκεύετε μόνο στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Όταν δημοσιεύετε τις φωτογραφίες σας στο photo feed του λογαριασμού σας, είναι από προεπιλογή διαθέσιμες προς θέαση, σε όποιον ενδιαφερθεί να τις προβάλει.

    Δεν επιθυμείτε οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες σας; Εάν ναι, ενεργοποιήστε την εναλλαγή "Ιδιωτικός λογαριασμός", ενέργεια η οποία θα εμποδίζει την προβολή του photo feed σας, από οποιονδήποτε, πλην των εγκεκριμένων από εσάς χρηστών "followers".

    Αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο προφίλ από τη γραμμή εργαλείων κάτω αριστερά (είναι το εικονίδιο ανθρώπινης σιλουέτας) και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο ρυθμίσεων (το εικονίδιο με τις τρεις τελείες), πάνω δεξιά στην οθόνη, και θα πάτε κατόπιν στην επιλογή "Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια".

    Θα παρατηρήσετε την επιλογή "Ιδιωτικός λογαριασμός" την οποία και θα πρέπει να θέσετε στη θέση "ON".

    Ολοκληρώνοντας την παραπάνω ενέργεια, οι φωτογραφίες σας στο Instagram δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, ούτε και θα εμφανίζονται σε δημόσιες αναζητήσεις.

    Φυσικά όλες οι υπόλοιπες εντολές θα είναι ενεργοποιημένες, αν για παράδειγμα έχετε επιλέξει να διαμοιράζετε τις φωτογραφίες του Instagram μέσω Facebook ή το Twitter, γι' αυτό θα πρέπει πρέπει να επιλέγετε προσεκτικά τις επιβεβαιώσεις των κοινωνικών δικτύων, πριν αγγίξετε το εικονικό πλήκτρο "Κοινοποίηση".

    - Ελέγξτε προσεκτικά τις ρυθμίσεις διαμοιρασμού στο Facebook

    H εφαρμογή Instagram κάνει ιδιαίτερα εύκολο, τον διαμοιρασμό των τελευταίων φωτογραφιών σας, με τους φίλους σας στο κοινωνικό δίκτυο Facebook. Εδώ τίθεται ένα ερώτημα, με ποιους φίλους θα διαμοιραστείτε τις φωτογραφίες σας; Υπάρχει μία εύκολη μέθοδος ώστε να ελέγξετε ακριβώς πως και με ποιους, η εφαρμογή Instagram θα διαμοιράζει τις φωτογραφίες σας στο Facebook.

    Επισκεφθείτε τον λογαριασμό σας Facebook και ανοίξτε τις "Ρυθμίσεις" που θα βρείτε στο βελάκι που κοιτάζει προς τα κάτω στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Από εκεί θα επιλέξουμε την ενότητα "Εφαρμογές", που θα βρούμε στην αριστερή στήλη!

    Αναζητήστε την εφαρμογή "Instagram" από τη λίστα των εφαρμογών (υποτίθεται πως έχετε ήδη συνδεδεμένο το Instagram λογαριασμό σας με το Facebook) κι αλλάξτε τη ρύθμιση από "Δημόσια" σε "Μόνο εγώ" ή "Φίλοι".

    - Αποκλείστε άγνωστους followers

    Όπως και στους λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου Twitter, οποιοσδήποτε χρήστης της υπηρεσίας Instagram, δύναται να σας ακολουθήσει και να παρακολουθεί το photo feed σας, εκτός κι αν ορίσετε τον λογαριασμό σας ως ιδιωτικό.

    Ας υποθέσουμε πως κάποιοι άγνωστοι σε εσάς χρήστες της υπηρεσίας Instagram, είχαν επιλέξει να σας ακολουθήσουν, πριν ορίσετε τον λογαριασμό σας ως ιδιωτικό. Τι μπορεί να γίνει τώρα; Εάν δεν επιθυμείτε άγνωστοι followers, να προβάλουν τα στιγμιότυπά σας, μπορείτε να προβείτε σε ένα "μπλοκάρισμα χρήστη στο Instagram".

    Kατευθυνθείτε στο προφίλ του λογαριασμού σας αγγίζοντας το εικονικό πλήκτρο κάτω δεξιά της οθόνης.

    Θα ανακαλύψετε πάνω πάνω τον αριθμό των followers. Αγγίξτε τον αριθμό ώστε να εμφανιστεί η λίστα με όλους τους Instagram χρήστες, οι οποίοι ακολουθούν το photo feed σας.

    Εάν εντοπίσετε ανάμεσά τους χρήστες άγνωστους τους οποίους επιθυμείτε να εμποδίσετε από το να βλέπουν τις φωτογραφίες σας, αγγίξτε το όνομά τους ώστε να εμφανιστεί το προφίλ τους και στη συνέχεια το εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη.

    Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί με μερικές επιλογές συμπεριλαμβανομένης της επιλογής "Μπλοκάρισμα". Έτσι θα επιτύχετε ένα μπλοκάρισμα στο Instagram, αποκλείοντας τους χρήστες οι οποίοι δε θέλετε να σας ακολουθούν και να βλέπουν το περιεχόμενό σας!

    Πηγή: ired.gr

    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα