Εισέπραττε επί σειρά ετών τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ένας κάτοικος Κοσκινού, που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό, για εξακολουθητική απάτη.

Ο κατηγορούμενος ήταν συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον οποίο κατατίθετο η σύνταξη της μητέρας του, συνταξιούχου του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία απεβίωσε τον Απρίλιο του 2006.

Ο ίδιος όφειλε να γνωστοποιήσει εντός 6 μηνών στην Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τον θάνατο, ώστε να σταματήσει η καταβολή της σύνταξης. Φέρεται να παρέλειψε την γνωστοποίηση με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η μηνιαία καταβολή των συντάξεων για 6 έτη περίπου μετά το θάνατό της έως συγκεκριμένα και τον Ιούλιο του 2012.

Φέρεται επιπλέον να εισέπραξε τις συντάξεις της συνολικού ύψους 69.871.25 ευρώ κι όταν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναζήτησε τα χρήματα στον λογαριασμό βρήκε μόλις 0,01 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι ουδέποτε ανέλαβε χρήματα από τον λογαριασμό της μητέρας του στον οποίο ήταν συνδικαιούχος.

Η μητέρα του εξάλλου διέμενε σε δική της κατοικία με την οικιακή της βοηθό, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι οι αναλήψεις έγιναν διαδοχικά από τον τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να υπάρχουν παραστατικά που να φέρουν την υπογραφή του.

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν είχε στην κατοχή του βιβλιάριο καταθέσεων ή κάρτα ανάληψης χρημάτων και περαιτέρω δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξοφλήσει το ποσό που του καταλογίστηκε γιατί είναι άνεργος.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ