Σε ποιες περιοχές έπεσε η περισσότερη βροχή – 120 κεραυνοί σε 10 ώρες στο Αιγαίο

Σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 9:30 το πρωί να σημειώνονται στην Εύβοια, στην κεντρική Στερεά και στο νότιο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα, κυρίως στο νότιο Αιγαίο, όπως καταγράφεται από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.gr, όπου σε διάστημα περίπου 10 ωρών έχουν καταγραφεί 120 κεραυνοί.

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει τον καιρό της χώρας τις τελευταίες ημέρες, απομακρύνεται ανατολικά, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα στα κεντρικά κατά τη διάρκεια της ημέρας να υποχωρήσουν και να περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι φτάνοντας στο βόρειο και το δυτικό Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Πηγή πληροφοριών: meteo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ