Τι απαντάει ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας για τα πλαστά πτυχία

Απάντηση μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή έδωσε ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Δημήτρης Μπούτος με αφορμή τις καταγγελίες για πλαστά του πτυχία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα πτυχία που αναφέρονται, άλλα πτυχία έχω. Τα πτυχία με τα οποία διορίστηκα στο νοσοκομείο είναι το πτυχίο της Νομικής του Παν. Αθηνών, το Πολιτικό της Παντείου και μεταπτυχιακός τίτλος από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Αυτά υπάρχουν, αυτά έχω καταθέσει», δήλωσε ο Δημήτρης Μπούτος.

Μάλιστα, ο κ. Μπούτος υποστήριξε ότι «(σ.σ τα πλαστά πτυχία) είναι αναγραφόμενα στην απογραφή του 2018. Εγώ δεν τα είχα γράψει. Αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ δεν τα έχω γράψει γιατί δεν τα έχω. Από εκεί και πέρα, θα τα βρει η διαδικασία. Αν κάποιος έχει πρόσβαση στο σύστημα μπορεί να το κάνει. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο. Ο χρόνος που συμβαίνει το γεγονός δεν είναι τυχαίος».

Ερωτηθείς για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με την υπόθεση παράτασης της μίσθωσης του κυλικείου, ο κ. Μπούτος απάντησε πως «θίγουν το Δ.Σ του Νοσοκομείου, την απόφαση δεν την πήρα εγώ , την πήρε το Δ.Σ».

Με αφορμή, ωστόσο, την καταγγελία ότι πλαστογράφησε την υπογραφή προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας προκειμένου να ανατεθεί έναντι 19.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και για τις αναφορές της προϊσταμένης πως υπέγραψε στη θέση της προκειμένου «να μην την ενοχλήσει», και στη συνέχεια προσπάθησε να τη δωροδοκήσει και την απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη εάν δεν σιωπήσει, ο κ. Μπούτος υποστήριξε ότι «δεν ισχύει αυτό. Έχω υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Το έγγραφο το οποίο λέει η προϊσταμένη ότι έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή της είναι το ίδιο πλαστό. Δεν έγινε χρήση του εγγράφου».

«Οι ελεγκτές πήγαν τον Σεπτέμβριο του 2018 και εγώ έφυγα από το νοσοκομείο τον Αύγουστο του 2016. Δεν έχει καμία σχέση η υποβολή παραίτησης για σύνταξη με τα αναγραφόμενα του ”Πρώτου Θέματος”», κατέληξε λέγοντας ο κ. Μπούτος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ