Νέα εξέλιξη στην υπόθεση δολοφονίας του 42χρονου καπετάνιου – Εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο

Μετά την καταδίκη σε ισόβια της χήρας της Ερμιονίδας, η υπόθεση της δολοφονίας του 42χρονου καπετάνιου, που πάγωσε την κοινή γνώμη, ανοίγει ξανά, καθώς με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου η Ασφάλεια άρχισε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί η ύπαρξη συνεργού ή συνεργών.

Εκτελώντας το διατακτικό της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τριπόλεως, η Εισαγγελία παρήγγειλε στο τοπικό τμήμα Ασφαλείας να διερευνήσει αν συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα στη δολοφονία του άτυχου ναυτικού, στις 8 Δεκεμβρίου του 2014.

Σύμφωνα με στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, το οποίο καταδίκασε τη 41χρονη μητέρα σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και σε επιπλέον 18 μήνες για οπλοφορία και οπλοχρησία, το όπλο με το οποίο αφαίρεσε τη ζωή του συζύγου της, της το έδωσε τρίτο πρόσωπο.

Οι δικαστές πείστηκαν πως, προτού τραπεί σε φυγή, η χήρα άλλαξε το σκηνικό του εγκλήματος με τη βοήθεια αγνώστων, βγάζοντας τη μπλούζα και τη ζακέτα που φορούσε ο άτυχος καπετάνιος.

Καθοριστικής σημασίας για την απόφαση ήταν οι καταθέσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση του παιδικού φίλου του αδικοχαμένου καπετάνιου, έξω από το σπίτι του οποίου στην Κοιλάδα έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς ο 42χρονος. Ενώ προανακριτικά οι συγκεκριμένοι είχαν αναφέρει πως ο εργοδότης τους βρισκόταν στην επιχείρησή του την ώρα που τελέστηκε το έγκλημα, στο δικαστήριο υπέπεσαν σε αντιφάσεις. Έτσι, θεωρείται βέβαιο πως το προσεχές διάστημα θα κληθεί για κατάθεση και ο φίλος του 42χρονου.

“Αφενός μεν υλοποιείται το διατακτικό της πρωτόδικης απόφασης που είχε διατάξει να γίνει η έρευνα αυτή, αφετέρου εισακούονται οι εκκλήσεις που κάναμε ως πολιτική αγωγή από την πρώτη στιγμή, ότι πέρα από την κατηγορουμένη υπήρχε και συνεργός. Εκτιμούμε ότι από την έρευνα της Αστυνομίας θα προκύψουν επαρκή στοιχεία για να οδηγηθεί στο εδώλιο και τρίτο πρόσωπο, που ενδεχομένως συνήργησε στο έγκλημα”, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Γεωργόπουλος, μιλώντας στην Espresso.

Αφού ολοκληρώσει την έρευνά της, η Ασφάλεια θα παραδώσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Εάν εκείνος κρίνει ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος κάποιου προσώπου, θα του ασκηθεί ποινική δίωξη και το άτομο αυτό θα οδηγηθεί σε δίκη. Σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.

Η 41χρονη, η οποία εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως είναι αθώα, αναμένεται να καθίσει στις 9 Ιανουαρίου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την ανθρωποκτονία του καπετάνιου.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ