Γιατροί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας καταγγέλλουν: Εργαζόμαστε σε συνθήκες Αλάσκας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη θέρμανση νοσοκομεία και κέντρα υγείας στη χώρα, κατήγγειλαν στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή γιατροί και εκπρόσωποι των εργαζομένων.

“Τα σώματα που έχουμε στην αίθουσα τοκετών είναι παλιά και είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Υπάρχουν δωμάτια που δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Στην αίθουσα τοκετού, ορισμένα δωμάτια δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Στους διαδρόμους δεν υπάρχει καλοριφέρ. Όσα χαλούσαν, τα έβγαζαν και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ”, δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο ”Έλενα Βενιζέλου”, Ηλίας Κώτσης.

Για λόγους γραφειοκρατίας δεν έχει θέρμανση το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας Γιάννης Γατής. “Στα περισσότερα Κέντρα Υγείας του νομού δεν έχουμε πρόβλημα από πλευρά ροής καυσίμων. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι στη Σκόπελο γιατί κανένας προμηθευτής δεν χορηγεί πετρέλαιο θέρμανσης στο Κέντρο Υγείας γιατί αργεί να πληρωθεί. Κανένας προμηθευτής στο νησί δεν δέχεται να δώσει πετρέλαιο με πίστωση. Εκεί υπάρχει σημαντικό πρόβλημα”, υπογράμμισε ο κ. Γατής.

“Προσπαθούν με aircondition και θερμαντικά σώματα να ζεσταθούν αλλά δεν επαρκεί”, πρόσθεσε.

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ωστόσο, σοβαρό πρόβλημα με την θέρμανση αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι τραπεζοκόμοι του νοσοκομείου στην τραπεζαρία. ”Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην τραπεζαρία που τρώνε οι εφημερεύοντες γιατροί. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση, είναι συνθήκες Αλάσκας το χειμώνα και Σαχάρας το καλοκαίρι. Είναι αφόρητη η κατάσταση, δεν μπορείς να κάτσεις πάνω από πέντε λεπτά. Δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση, το φωνάζουμε χρόνια αλλά ποτέ δεν λύνεται”, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Παπανικολάου.

“Δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ σώματα καλοριφέρ. Το σύστημα κλιματισμού έχει χαλάσει εδώ και χρόνια. Έπειτα, τοποθέτησαν κάποια σώματα τα οποία ποτέ δεν λειτούργησαν και κανείς δεν δίνει λύση”, πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Ακούστε τον κ. Παπανικολάου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ