Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή στην Ασφάλεια ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα με αφορμή παρέμβαση μελών της συλλογικότητας στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν ομοϊδεάτης τους, που τραυματίστηκε στη διάρκεια συμπλοκών με δυνάμεις των ΜΑΤ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, την Κυριακή στις 19:30 το απόγευμα, ομάδα 20 μελών του Ρουβίκωνα, μετέβησαν στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί ομοϊδεάτη τους που είχε τραυματιστεί στα επεισόδια.

Ωστόσο, προκλήθηκε επεισόδιο όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικού για τον οποίο πίστεψαν ότι ήταν εκεί για να παρακολουθεί τις επισκέψεις του ομοϊδεάτη τους. Εκείνος, όμως, βρισκόταν στο νοσοκομείο καθώς φρουρούσε αλλοδαπό κρατούμενο που νοσηλευόταν σε άλλο δωμάτιο. Προκλήθηκε ένταση που εξομαλύνθηκε με την παρέμβαση κι άλλων αστυνομικών.

Στο μεταξύ, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα φέρεται να κάλεσε τον διοικητή του νοσοκομείου και να τον απείλησε πως αν δεν φύγουν οι αστυνομικοί από τον χώρο θα τους τα σπάσουν όλα. Το στέλεχος αυτός προσήχθη στην Ασφάλεια και τελικά η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη κι εναντίον του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σύμφωνα με ανακοίνωση από τη ΓΑΔΑ:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα.

Όπως διακριβώθηκε, ο προαναφερόμενος τηλεφώνησε χθες το βράδυ σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος αλλοδαπός συλληφθείς την 17-11-2018 στα Εξάρχεια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και απαίτησε εκβιαστικά από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί – φρουροί, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με βιαιοπραγίες.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ