Στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι καταγγελίες Κοτζιά στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

Της Άννας Κανδύλη

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα διερευνήσει όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στρεφόμενος κατά παντός υπευθύνου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε την αναφορά δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Στη δικογραφία συσχετίζεται και το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος. Το video είχε προσκομίσει προ ημερών στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη.

Απειλές και εκβιασμοί για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή και σε αυτή ο κ. Κοτζιάς, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει σε αυτή, ο στόχος των απειλών και των εκβιασμών ήταν να τον αναγκάσουν να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, να τον εκβιάσουν ώστε να μην υλοποιήσει την πολιτική που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και η πλειοψηφία του κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, και, το λιγότερο, να τον αναγκάσουν να σωπάσει. Κάτι, ωστόσο, που, όπως φέρεται να σημειώνει «δεν το πέτυχαν». Και καταλήγει στο ότι: «Είμαι πεπεισμένος πατριώτης και το καθήκον απέναντι στην πατρίδα προηγείται κάθε άλλου καθήκοντος»

Σύμφωνα με πληροφορίες στη μήνυση επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, που κατά τον πρώην υπουργό αποτελούν συνέχεια της εκστρατείας απειλών εις βάρος του για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ