• Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για τη δραματική κατάσταση στο κυνοκομείο

  9:10 πμ, Δευτέρα 05 Νοε 2018 9:10 πμ, Δευτέρα 05 Νοε 2018

  Οι καταγγελίες για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημοτικό κυνοκομείο Σπάρτης οδήγησαν τις αρχές στην επ' αυτοφώρω σύλληψη του αντιδημάρχου της πόλης το απόγευμα του Σαββάτου.

  Τις καταγγελίες είχαν διατυπώσει φιλόζωοι οι οποίοι έκαναν λόγο για "κρανία και οστά σκύλων, πεταμένα νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, τόνους εντοσθίων για τροφή, σκηνές Μεσαίωνα στο κυνοκομείο Σπάρτης", αλλά και για κατά συρροή και χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων δύστυχων έγκλειστων ζώων, για κουρέλιασμα της νομοθεσίας".

  Μετά τη σύλληψη του αντιδημάρχου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε για ελέγχους στα δημοτικά κυνοκομεία προκειμένου να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

  Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία κάνοντας λόγο για ''Νταχάου" και "ακραία κακοποίηση χιλιάδων ζώων που ζουν κι άλλων τόσων που πέθαναν μέσα στα κολαστήρια δημοτικά κυνοκομεία".

  Η ανακοίνωση της ΠΦΠΟ αναλυτικά:

  Σήμερα το απόγευμα συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης υπαίτιος για τον κατά συρροή και χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων δύστυχων έγκλειστων ζώων .

  Για το κουρέλιασμα της νομοθεσίας , για το κουρέλιασμα κάθε αξίας και ιδανικού .

  Το άθλιο αφήγημα της δημοτικής Αρχής περί σκηνοθετημένου και κατασκευασμένου σχεδίου δεν έπεισε κανένα κι έτσι κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

  Το μόνο που κατάφεραν ήταν να γελοιοποιηθούν σε ολόκληρη την κοινή γνώμη που είδε μέρος των όσων τραγικών λάμβαναν χώρα μέσα στα Νταχάου κυνοκομεία τους.

  Οι ακτιβιστές φιλόζωοι πολίτες στην Σπάρτη έχουν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό όλων μας γιατί παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς προς πάσα κατεύθυνση.

  Η Ομοσπονδία μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και πρωτοστάτησε για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη τόσων .

  ζώων.

  Χρόνια τώρα , με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση καταγγέλλει την ντροπή αυτή της χώρας , χρόνια τώρα ζητάει να κλείσουν οι αποθήκες αθώων ψυχών , χρόνια τώρα ζητάει από την πολιτεία να πάρει τις σωστές και αποτελεσματικές αποφάσεις , ώστε να σταματήσει πλέον η ακραία κακοποίηση χιλιάδων ζώων που ζουν κι άλλων τόσων που πέθαναν μέσα στα κολαστήρια δημοτικά κυνοκομεία .

  Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο , να σπάσει το απόστημα , να αλλάξει η σχέση καταδυνάστευσης των ζώων από το είδος μας.

  Ελπίζουμε η Σπάρτη σήμερα, ο Βόλος χθες, η Φλώρινα, η Κομοτηνή, οι Σέρρες , η Λήμνος ατελείωτος ο κατάλογος

  της σύγχρονης ελληνικής ντροπής , να γίνει η αφορμή να γυρίσουμε ως χώρα σελίδα στο θέμα αυτό.

  Το ΥΠΑΑΤ αλλά και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν με ποιες αποφάσεις και μέτρα

  θα μπορέσουν να φθάσουν στο ζητούμενο.

  Στον πολιτισμό.

  Ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Σ. Αραχωβίτης μας υποσχέθηκε ότι θα γίνει ευρύς έλεγχος στα δημοτικά κυνοκομεία και σε κάθε χώρο ,όπου δυστυχούν και βασανίζονται ζώα.

  Αναμένουμε πράξεις. Γιατί από λόγια χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα