Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. – Οι ταξίαρχοι που προήχθησαν και αυτοί που αποστρατεύονται

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις και των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων προήχθησαν στον βαθμό του υποστρατήγου πέντε ταξίαρχοι, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Γεώργιος Γιάννινας, 44 κρίθηκαν διατηρητέοι, ενώ 17 αποστρατεύτηκαν.

Μεταξύ των αποστρατευθέντων, (μετά και την αποστρατεία του Αττικάρχη υποστράτηγου Χρ. Παπαζαφείρη), είναι και οι προϊστάμενοι αστυνομικών διευθύνσεων και άλλων νευραλγικών θέσεων της Αττικής, (πλην της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά). Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αποστρατεύονται οι ταξίαρχοι Δημήτρης Στεργιόπουλος (Διευθυντής Αθηνών), Κων/νος Βουτσελάς (Βορειοανατολική Αττική ), Εμμανουήλ Λυδάκης (Νοτιοανατολική Αττική), Κων/νος Λουζιώτης (Διεύθυνση Αλλοδαπών) και δύο βοηθοί ΓΑΔΑ.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, έκρινε προακτέους στο βαθμό του υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω πέντε ταξιάρχους γενικών καθηκόντων:

1. Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο

2. Γεώργιο Γιάννινα

3. Γεώργιο Καστάνη

4. Αβραάμ Αϊβαζίδη

5. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο

Ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία έκρινε τους κατωτέρω 17 ταξιάρχους γενικών καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες:

1. Ευάγγελο Φωτόπουλο

2. Κωνσταντίνο Καλύβα

3. Παναγιώτα Χαρώνη

4. Δημήτριο Στεργιώπουλο

5. Κωνσταντίνο Βουτσελά

6. Γεώργιο Νικολιδάκη

7. Εμμανουήλ Λυδάκη

8. Ιωάννη Ματσούκα

9. Σπυρίδωνα Τσίρο

10. Θωμά Φεύγα

11. Κωνσταντίνο Λουζιώτη

12. Ηλία Ντόντη

13. Δημήτριο Γατσούνια

14. Αθανάσιο Μπασιούκα

15. Θεολόγο Τσακίρη

16. Δήμο Λασπιά

17. Βασίλειο Καριανάκη

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των αστυνομικών διευθυντών.

Για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων προήχθησαν στον βαθμό του υποστρατήγου πέντε ταξίαρχο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ