Κάτοικοι από το Μάτι στον Realfm 97,8: Ο Ψινάκης είναι ανύπαρκτος- O δήμος είναι ανεπαρκής

“Θα ασκήσουμε όλα τα μέσα πίεσης για να γίνουν τα αυτονόητα. Δεν βάλω μόνο εναντίον του πραγματικά ανύπαρκτου δημάρχου, ο δήμος είναι ανεπαρκής σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει επιμερισμός ευθυνών να ξέρεις που απευθύνεσαι. Ό,τι και να χρειαζόμαστε, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα-δύο ονόματα”, δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων στο Μάτι Κατερίνα Μαλλά με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν στον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

“Είχαν δοθεί κάποιες δεσμεύσεις από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια γιατί τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε”, πρόσθεσε.

Επίσης, η κ. Μαλλά καταγγέλλει ότι “δεν έχουν δοθεί τα επιδόματα των πρώτων αναγκών των 585 ευρώ, που θα έπρεπε να δοθούν τις πρώτες μέρες που μείναμε εκτός των σπιτιών μας, χωρίς ρούχα, χωρίς ρεύμα, χωρίς τη δυνατότητα να πλησιάσουμε τα σπίτια μας. Δεν πρέπει να το έχει πάρει πάνω από 20%- 25%. Δεν έχουν ξεκινήσει οι επισκευές στα σπίτια, στα λόγια έχει δοθεί το επίδομα ενοικίου, δεν έχουν δοθεί τα επιδόματα για τις οικοσκευές”.

“Υπάρχει ένας γελοίος όρος στο επίδομα ενοικίου που δείχνει να μας εμπαίζει. Για να έχεις δικαίωμα επιδόματος ενοικίου για να μείνεις στην περιοχή, πρέπει να μην έχεις άλλο σπίτι, κενό, σε ακτίνα 50χλμ”, πρόσθεσε.

“Είναι SOS να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια γιατί και η αστυνομία έχει περιορίσει την παρουσία της στην περιοχή, τα αντιπλημμυρικά τρέχουν με ρυθμούς χελώνας”, κατέληξε λέγοντας το μέλος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων στο Μάτι.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ