Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Της Άννας Κανδύλη

Για τις 27 Σεπτεμβρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2017, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο επί της οδού Ασκληπιού.

Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό, ωστόσο λόγω του ότι κάποιοι εκ των πέντε αλλοδαπών κατηγορουμένων δεν είχαν δικηγόρους, το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να ενημερωθούν οι συνήγοροι που όρισε η έδρα.

Στο δικαστήριο, μετήχθη και ο Αριστείδης Φλώρος, ως βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς ο αδικοχαμένος ποινικολόγος ήταν ένας από τους συνηγόρους του στη δίκη της Energa-Hellas Power.

Με την έναρξη της διαδικασίας δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, εκπροσωπούμενη μεταξύ άλλων από τους δικηγόρους Μάκη Βορίδη, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Βασίλη Αλεξανδρή.

Για την δολοφονία κατηγορούμενοι είναι οι: Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρος Μάτα (ο οποίος διαφεύγει), Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι Κάστριοτ και Μάτα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, της ληστεία, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατηγορούνται οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε.

Εκ των 5 συνολικά κατηγορουμένων, παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν μόνο οι δυο, ενώ οι υπόλοιποι με δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο έκαναν γνωστό ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ