Απολογούνται τη Δευτέρα οι συλληφθέντες για τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου – Τι λέει ο δήμαρχος Αθηναίων – ΒΙΝΤΕΟ

Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες (δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός) για τη δολοφονία του 25χρονου στο λόφο του Φιλοπάππου.

Χθες ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Καμίνης για Φιλοπάππου: Για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας υπεύθυνη είναι η ΕΛ.ΑΣ. – ΒΙΝΤΕΟ

Υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι αποκλειστικά η Ελληνική Αστυνομία, είπε σήμερα μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ερωτηθείς σχετικά με τον φόνο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου.

“Η Δημοτική Αστυνομία είναι για διοικητικά πρόστιμα, για τα τραπεζοκαθίσματα, για την παράνομη στάθμευση… Για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι η ΕΛ.ΑΣ.”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

“Οι συλλήψεις για την υπόθεση του Φιλοπάππου αποδεικνύουν ότι η αστυνομία έχει τις δυνατότητες, όταν όμως υπάρχει η πολιτική βούληση. Είχα ζητήσει την παραίτηση του κ.Τόσκα όταν διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε η βούληση να αντιμετωπίσει την πολιτική βία και το κοινό έγκλημα”,πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης, πως την ευθύνη της διαχείρισης του χώρου και τον φωτισμό στους αρχαιολογικούς χώρους όπως και στου Φιλοπάππου την έχει το υπουργείο Πολιτισμού.

“Εάν θέλουμε κάποια στιγμή, να επικεντρωθεί η ευθύνη, πρέπει να συγκεντρώσουμε τις αρμοδιότητες. Θέλουμε Μητροπολιτικό Δήμο. Θέλουμε όλες τις αρμοδιότητες στον Δήμο. Πρέπει ο καθένας να κάνει τη δουλειά του έως ότου φτάσουμε στον Μητροπολιτικό Δήμο”, είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για το έγκλημα στου Φιλοπάππου: Έτσι φτάσαμε στη σύλληψη των δραστών – ΒΙΝΤΕΟ

“Βρέθηκε στο σημείο η αλυσίδα από τον λαιμό του 25χρονου. Υπήρχαν βάσεις δεδομένων και η μαρτυρία της 23χρονης, που τις πρώτες στιγμές ήταν λίγο συγκεχυμένα επειδή βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Τα πρώτα 24ωρα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα δεν μπορούσε να βοηθήσει. Η ουσιαστική αναγνώριση έγινε την Πέμπτη το βράδυ, όταν είχαμε ήδη συλλάβει τους δύο στα σύνορα, ένα βήμα ακριβώς πριν φύγουν από τη χώρα” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, στην ΕΡΤ.

“Λόγω του σημείου που έγινε το περιστατικό, σιγά σιγά δείξαμε κάποιες φωτογραφίες στην κοπέλα, αποκλείσαμε κάποια άτομα, οι πληροφορίες βέβαια για τη φυγή δύο ατόμων προς τη Θήβα αρχικά και στη συνέχεια προς τα σύνορα της χώρας, όπως αντιλαμβάνεστε οι έρευνές μας επικεντρώθηκαν προς συγκεκριμένα άτομα” ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ