Νέες καταγγελίες: Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ λειτούργησε 8 με 4 τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το υπηρεσιακό σημείωμα, από τις 16 Ιουλίου σταμάτησε την 24ωρη λειτουργία του και από την ημέρα εκείνη λειτουργούσε μόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και έπειτα από υπηρεσιακό σημείωμα που κοινοποιήθηκε από τους εργαζομένους του ΚΕΠΙΧ στα γραφεία του Κέντρου, το Κέντρο Επιχειρήσεων από 16 Ιουλίου σταμάτησε την 24ωρη λειτουργία του και από την ημέρα εκείνη λειτουργούσε μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Το ίδιο ωράριο, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, διατηρήθηκε και την ημέρα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με κ. Πουλή, η 24ωρη λειτουργία του ΚΕΠΙΧ διεκόπη για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

«Πρόκειται για ένα γραφείο εκτίμησης κινδύνου και αντιμετώπισης οξέων συμβάντων. Δεν γίνεται να μένει κλειστό. Μιλάμε ότι άνθρωποι με εμπειρία διαχειρίζονται κρίσεις. Δεν νοείται να έχει ωράριο πρωινό και μόνο τις εργάσιμες ημέρες», σημειώνει στον «Ε.Τ.».

Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν ότι το ΕΚΕΠΥ καλούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ για να ζητήσεις τους σάκους περισυλλογής νεκρών και δεν απαντούσε κανείς. Έτσι, υπήρξε η ανταλλαγή κλήσεων και μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα. Εκτός όμως από τους σάκους, ενδέχεται να «χάθηκαν» και κλήσεις από πολίτες που ζητούσαν βοήθεια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πουλής: «Οι πολίτες καλούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Είναι σίγουρο ότι πήραν άνθρωποι που ήθελαν να πουν “είμαστε εδώ, εγκλωβισμένοι, ειδοποιήστε να έρθουν” και όλες αυτές οι κλήσεις έμειναν αναπάντητες. Ακόμη και μία ζωή να είχαμε προλάβει, είναι κάτι», αναφέρει.

Ερωτηθείς ποια είναι η δικαιολογία για να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων, ο κ. Πουλής το αποδίδει σε δυσκολία αποπληρωμής των εφημεριών. Στο υπηρεσιακό σημείωμα, πάντως, οι εργαζόμενοι του ΚΕΠΙΧ ευχαριστούν τους συναδέλφους τους για τα 14 συναπτά έτη που βοήθησαν να εκτελέσει το έργο του το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, πάντως, εξέδωσε χθες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υπενθυμίζει ότι ο κ. Πουλής έχει απολυθεί πρόσφατα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, «ως εκ τούτου δεν δύναται να εκπροσωπεί δημόσια καμία δράση του Φορέα και κανέναν από τους σημερινούς εργαζόμενους». Με ειρωνικό ύφος, μάλιστα, η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι του ταιριάζει καλύτερα ο τίτλος «πρόεδρος των απολυμένων».

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ